14 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 14 temmuz salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 14 Temmuz 2015 nurselin mutfağı İncir Dolması nasıl yapılır, 14 Temmuz nurselin mutfağı İncir Dolması tarifi, İncir Dolması malzemeleri, İncir Dolması nasıl pişirilir, İncir Dolması nasıl yapılır, nurselin mutfağı İncir Dolması Tarifi , Nurselin mutfağı 14 Temmuz salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 14.07.2015 İncir Dolması Tarifi, nurselin mutfağı nazilli
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan İncir Dolması tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
500 g kuru incir
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı susam
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı şeker
1 bardak su
Üzeri için:
Kaymak
Boz fıstık
Hazırlanışı:
Kuru incirlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su konur ve 15 20 dakika bekletilir. Suyu süzülür. İncir sapları alınır ve alındığı yerden çay kaşığı ile oyuk açılır. İçi çıkarılmadan kaşığın arkası ile kenarlara yapıştırılır.
Susam tavaya alınır ve azcık rengi dönene kadar kavrulur. Ocaktan alınıp çekilmiş cevizle ve 1 tatlı kaşığı tarçınla harmanlanır. İçi oyulan incirler hazırlanan susamlı harçla doldurulup ağzı büzülerek tencereye dizilir. Üzerine 1 bardak sıcak suda eritilen yarım bardak şeker gezdirilir ve kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Pişince üzerine konulan kaymakla ve serpilen boz fıstıkla servis edilir.
İNCİR DOLMASI
Malzemeler:
500 g kuru incir
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 çay bardağı susam
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı şeker
1 bardak su
Üzeri için:
Kaymak
Boz fıstık
Hazırlanışı:
Kuru incirlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su konur ve 15 20 dakika bekletilir. Suyu süzülür. İncir sapları alınır ve alındığı yerden çay kaşığı ile oyuk açılır. İçi çıkarılmadan kaşığın arkası ile kenarlara yapıştırılır.
Susam tavaya alınır ve azcık rengi dönene kadar kavrulur. Ocaktan alınıp çekilmiş cevizle ve 1 tatlı kaşığı tarçınla harmanlanır. İçi oyulan incirler hazırlanan susamlı harçla doldurulup ağzı büzülerek tencereye dizilir. Üzerine 1 bardak sıcak suda eritilen yarım bardak şeker gezdirilir ve kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Pişince üzerine konulan kaymakla ve serpilen boz fıstıkla servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder