Nursel'in Mutfağı Paşa Böreği Tarifi 14 Temmuz 2015 Nazilli



14 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 14 temmuz salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 14 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Paşa Böreği  nasıl yapılır, 14 Temmuz nurselin mutfağı Paşa Böreği tarifi, Paşa Böreği   malzemeleri, Paşa Böreği nasıl pişirilir, Paşa Böreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Paşa Böreği  Tarifi , Nurselin mutfağı 14 Temmuz salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 14.07.2015 Paşa Böreği  Tarifi, nurselin mutfağı nazilli



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Paşa Böreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

PAŞA BÖREĞİ

Malzemeler:
Yarım kilo un
3 adet yumurta 
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su


börek tarifleriİç harcı için:
500 g dana kıyma
1 adet kuru soğan 
1 tutam maydanoz 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı karabiber 


Üzeri için: 
100 g süzme yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
1 çay kaşığı toz biber

Hazırlanışı:
Yarım kilo un geniş bir kaba alınır. 3 yumurta kırılır. Tuz atılır ve aldığı kadar soğuk su ile sert kıvamlı bir hamur yoğurulur. 
Dibine zeytinyağı gezdirilen tavaya doğranan soğanlar konur. Yumuşayınca kıyması eklenir ve birlikte kavrulurlar. Karabiber ve tuz atılır. Ocaktan alınıp kıyılan maydanozla harmanlanır. Tutulan hamurdan cevizden biraz büyük bezeler elde edilir. Merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. Teker teker bol yağda kızartılır. Kızarınca ocakta kaynayan et suyunda yine teker teker haşlanır. İyicene yumuşayınca sudan alınır ve sunum tabağına üstüste konur. Aralarına hazırlanan harçtan yayılır. En son yufkanın üzerine yoğurt yayılır ve kıymalı harç konur. Zaytinyağında yakılan toz biber ile servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}