Nursel'in Mutfağı Haşhaşlı Revani Tarifi 15 Temmuz 2015 Amasya



15 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 14 temmuz çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 15 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Haşhaşlı Revani  nasıl yapılır, 15 Temmuz nurselin mutfağı Haşhaşlı Revani tarifi, Haşhaşlı Revani  malzemeleri, Haşhaşlı Revani nasıl pişirilir, Haşhaşlı Revani nasıl yapılır, nurselin mutfağı Haşhaşlı Revani  Tarifi , Nurselin mutfağı 15 Temmuz çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 15.07.2015 Haşhaşlı Revani  Tarifi, nurselin mutfağı nazilli



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Haşhaşlı Revani tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

HAŞHAŞLI REVANİ

Malzemeler:

1 su bardağı toz haşhaş 
1 su bardağı irmik 
1 su bardağı un 
1 su bardağı şeker 
3 adet yumurta 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 bardak su


Hazırlanışı:

Şeker ve su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Geniş bir kaba 3 yumurta kırılır ve 1 bardak şekerle çırpılır. Köpürüp kar kıvamına gelince yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 bardak irmik ve haşhaş eklenir. Kabartma tozu ve vanilyası un ile birlikte ilave edilip karıştırılır. 
Dibine sıvı yağ gezdirilen ve haşhaş serpilen geniş bir cam kaba alınır. 170 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
Fırından çıkartılan haşhaşlı revani ılıdıktan sonra, yine ılımış şerbeti ile buluşturulup, servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}