Gülenay ile Pasta & Börek Sütlü Aşure Tarifi- 14 Temmuz 2015



Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı, 14 Temmuz 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 14 Temmuz 2015 pazartesi gülenay ile pasta börek izle, Gülenay ile Pasta &  Börek Sütlü Aşure Tarifi- 14 Temmuz 2015, gülenay Sütlü Aşure tarifi,Gülenay ile Pasta & Börek Sütlü Aşure Tarifi- 14 Temmuz 2015, Sütlü Aşure nasıl yapılır



Gülenay ile Pasta & Börek Sütlü Aşure Tarifi

Malzemeler:
5 su bardağı süt
8 çorba kaşığı şeker
2,5 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı su
1,5 çorba kaşığı gül suyu
1 orta kase haşlanmış nohut
1 orta kase haşlanmış yarma
1 çay bardağı haşlanmış fasulye
1 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı ceviz
1,5 çorba kaşığı İzmir üzümü
3-4 adet kuru kayısı
2 adet kuru incir


Üzeri İçin Malzemeler
Kavrulmuş susam
Nar
Tarçın

Hazırlanışı:

Nohut, fasulye, yarma, su ve küçük doğranmış kayısı tencereye alınır ve karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Suda açılmış nişasta, gül suyu, süt, şekeri doğranmış incir eklenip kıvamını alan kadar pişirilir. Diğer malzemeler eklenip kıvamını alan sütlü aşure servis kaplarına koyulur. Soğuyan aşure üzeri süslenerek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}