Nursel'in Mutfağı Bülbül Yuvası Tarifi 12 Temmuz 2015



12 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 12 temmuz pazar nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 12 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Bülbül Yuvası  nasıl yapılır, 12 Temmuz nurselin mutfağı Bülbül Yuvası tarifi, Bülbül Yuvası   malzemeleri, Alişke Çorbası nasıl pişirilir, Bülbül Yuvası nasıl yapılır, nurselin mutfağı Bülbül Yuvası  Tarifi , Nurselin mutfağı 12 Temmuz pazar yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 12.07.2015 Bülbül Yuvası tatlısı Tarifi, nurselin mutfağı şerbetli tatlı


tatlı tarifleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Bülbül Yuvası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

BÜLBÜL YUVASI

Malzemeler:
3 adet yumurta 
1 çay bardağı yoğurt 
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
Aldığı kadar un 


Açmak için: 
Nişasta


İç harcı için: 
1,5 su bardağı ceviz


Üzeri için: 
4 yemek kaşığı tereyağı 
Ceviz


Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 bardak su

Hazırlanışı:

Geniş bir kaba 3 yumurta kırılır. Yoğurt eklenir. Çıtırlık vermesi için sirke konur. Tuz atılır ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulup 5 10 dakika dinlendirilir. 
Şeker ve su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp ılımaya bırakılır. 
Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük bezeler elde edilir. Oklava ile açılıp bir bezin üzerinde 3 5 dakika kurutulur. Kuruyan ilk yufkanın üzerine ceviz serpilir. Oklava ile rulo şeklinde sarılıp büzdürülür ve oklava içinden çekilir. Gül şekli verir gibi dolanıp fırın tepsisine alınır. Diğer her kuruyan yufkaya aynı işlem uygulanır. Üzerlerine eritilip kızdırılan tereyağı gezdirilip tek parça cevizle süslenir. 100 derecede fırına verilir. Renginin çok sararmaması beyaz kalması özelliğidir. 
Fırından çıkıp kaynarlığını atınca soğuyan şerbet gezdirilir ve sunuma alınır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}