2 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 2 temmuz perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 2 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Bicik nasıl yapılır, 2 Temmuz nurselin mutfağı Bicik tarifi, Bicik malzemeleri, Bicik nasıl pişirilir, Bicik nasıl yapılır, nurselin mutfağı Bicik Tarifi , Nurselin mutfağı 2 Temmuz perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 02.07.2015 Bicik Tarifi, nurselin mutfağı malatya
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Bicik tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı erimiş tereyağı
1 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Hazırlanışı:
Göz kararı ayarlanan un geniş bir kaba alınır. Ortası havuz şeklinde açılır ve yaş maya, şeker, tuz konur. 1 yumurta kırılır.
Ilıtılan 1 su bardağı süt ve eritilen tereyağından 1 çay bardağı ilave edilir ve yine aldığı kadar unla kulak memesi kıvamındaki hamuru yoğurulur. Yarım saat dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Tatlı tabağından küçük açılarak üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine konur. Yüzeyine çatalla bastırılarak şekil verilir. Yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. 150 derecede önceden ısıtılan fırına verilir
BİCİK
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı erimiş tereyağı
1 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Hazırlanışı:
Göz kararı ayarlanan un geniş bir kaba alınır. Ortası havuz şeklinde açılır ve yaş maya, şeker, tuz konur. 1 yumurta kırılır.
Ilıtılan 1 su bardağı süt ve eritilen tereyağından 1 çay bardağı ilave edilir ve yine aldığı kadar unla kulak memesi kıvamındaki hamuru yoğurulur. Yarım saat dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Tatlı tabağından küçük açılarak üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine konur. Yüzeyine çatalla bastırılarak şekil verilir. Yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. 150 derecede önceden ısıtılan fırına verilir
0 yorum:
Yorum Gönder