Nursel'in Mutfağı Arnavut Böreği Tarifi 7 Temmuz 2015 Bursa



7 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 7 temmuz salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 7 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Arnavut Böreği  nasıl yapılır, 7 Temmuz nurselin mutfağı Arnavut Böreği tarifi, Arnavut Böreği  malzemeleri, Arnavut Böreği  nasıl pişirilir, Arnavut Böreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Arnavut Böreği Tarifi , Nurselin mutfağı 7 Temmuz salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 07.07.2015 Bıçak Arnavut Böreği Tarifi, nurselin mutfağı bursa





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Arnavut Böreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

ARNAVUT BÖREĞİ

Malzemeler:
Hamuru için: 
1,5 kilo un
4 tatlı kaşığı tuz 
Su


İç harcı için:
200 g dana kıyma
7 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
Karabiber
Toz biber
Tuz

Hazırlanışı:
Verilen ölçülerde un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Kolay açılabilmesi için 20 25 dakika dinlendirilir. 
Küçük küçük doğranan soğanlar sıvı yağ gezdirilen tencereye alınır. Rengi dönünce kıyması konur. Tuz, karabiber ve toz biber atılır. Kavrulunca Alacalı soyulup kuşbaşı doğranan ve suda bekletilip acısı alınan patlıcanlar ilave edilir. Kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. 
Dinlenen hamurdan 24 beze elde edilir. İlk beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerine eritilen tereyağ sürülür ve 2.beze ile üzeri kapatılır. Kenarlarından çekilerek aynı boya getirilir ve bastırılır. 12 kat olana kadar aynı işlem uygulanır. Her beze konduğunda kenarlarından çekildiği için hamur biraz daha büyüyecektir. 
Dikdörtgen fırın tepsisinin dibine tereyağ sürülür ve donunca hazırlanan 12 kat yufka biraz taşacak şekilde üzerine alınır. Kenarlarına çok gelmeyecek şekilde soğuyan iç harç yayılır. Kalan 12 bezeye de aynı işlem uygulanıp üzeri kapatılır. Altta kalıp kenarlardan taşan yufka üste getirilip kenarlardan bükülür. Üzerine tekrar eritilen tereyağ gezdirilir ve yağı donana kadar dolapta ortalama 10 15 dakika dinlendirilir. Yağı donunca dolaptan alınır ve dilimlenir. 190 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}