Nursel'in Mutfağı Bıçak Tatlısı Tarifi 7 Temmuz 2015 Bursa



7 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 7 temmuz salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 7 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Bıçak Tatlısı  nasıl yapılır, 7 Temmuz nurselin mutfağı Bıçak Tatlısı tarifi, Bıçak Tatlısı  malzemeleri, Bıçak Tatlısı  nasıl pişirilir, Bıçak Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Bıçak Tatlısı Tarifi , Nurselin mutfağı 7 Temmuz salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 07.07.2015 Bıçak Tatlısı  Tarifi, nurselin mutfağı bursa





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Bıçak Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

BIÇAK TATLISI

Malzemeler:
250 g sade yağ
50 g tereyağı
4 su bardağı süt
6 su bardağı un 
2 adet yumurta


Şerbeti için: 
5 su bardağı şeker 
2,5 bardak su 
Yarım limonun suyu 


Üzeri için: 
Kaymak
Toz fıstık

Hazırlanışı:
Şeker ve su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelince limon suyu sıkılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. 
Sade yağ ve tereyağ tencereye alınır. (sadece tereyağı da kullanabilirsiniz). Yağ eriyince süt eklenir. Kaynayınca karıştırılırken unu ilave edilir. Karıştırılarak hamuru pişirilir. Un kavrulup kokusu gidince olmuş demektir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca içine yumurtaları kırılır. Önce kaşıkla sonra elle çok bastırılmadan karıştırılır. Dikdörtgen bir cam kaba her tarafı eşit olacak şekilde yerleştirilir. Dilimleri kesilir ve 190 derecede fırına verilir. 
Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet üzerine gezdirilir. Şerbetini çekince üzerine serpilen toz fıstıkla ve yanında kaymakla servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}