7 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 7 temmuz salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 7 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Bıçak Tatlısı nasıl yapılır, 7 Temmuz nurselin mutfağı Bıçak Tatlısı tarifi, Bıçak Tatlısı malzemeleri, Bıçak Tatlısı nasıl pişirilir, Bıçak Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Bıçak Tatlısı Tarifi , Nurselin mutfağı 7 Temmuz salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 07.07.2015 Bıçak Tatlısı Tarifi, nurselin mutfağı bursa
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Bıçak Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
250 g sade yağ
50 g tereyağı
4 su bardağı süt
6 su bardağı un
2 adet yumurta
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
2,5 bardak su
Yarım limonun suyu
Üzeri için:
Kaymak
Toz fıstık
Hazırlanışı:
Şeker ve su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelince limon suyu sıkılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Sade yağ ve tereyağ tencereye alınır. (sadece tereyağı da kullanabilirsiniz). Yağ eriyince süt eklenir. Kaynayınca karıştırılırken unu ilave edilir. Karıştırılarak hamuru pişirilir. Un kavrulup kokusu gidince olmuş demektir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca içine yumurtaları kırılır. Önce kaşıkla sonra elle çok bastırılmadan karıştırılır. Dikdörtgen bir cam kaba her tarafı eşit olacak şekilde yerleştirilir. Dilimleri kesilir ve 190 derecede fırına verilir.
Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet üzerine gezdirilir. Şerbetini çekince üzerine serpilen toz fıstıkla ve yanında kaymakla servis edilir.
BIÇAK TATLISI
Malzemeler:
250 g sade yağ
50 g tereyağı
4 su bardağı süt
6 su bardağı un
2 adet yumurta
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
2,5 bardak su
Yarım limonun suyu
Üzeri için:
Kaymak
Toz fıstık
Hazırlanışı:
Şeker ve su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelince limon suyu sıkılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Sade yağ ve tereyağ tencereye alınır. (sadece tereyağı da kullanabilirsiniz). Yağ eriyince süt eklenir. Kaynayınca karıştırılırken unu ilave edilir. Karıştırılarak hamuru pişirilir. Un kavrulup kokusu gidince olmuş demektir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca içine yumurtaları kırılır. Önce kaşıkla sonra elle çok bastırılmadan karıştırılır. Dikdörtgen bir cam kaba her tarafı eşit olacak şekilde yerleştirilir. Dilimleri kesilir ve 190 derecede fırına verilir.
Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet üzerine gezdirilir. Şerbetini çekince üzerine serpilen toz fıstıkla ve yanında kaymakla servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder