Nursel'in Mutfağı Kızarmış Biber Dolması Tarifi 7 Temmuz 2015 Bursa



7 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 7 temmuz salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 7 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Kızarmış Biber Dolması  nasıl yapılır, 7 Temmuz nurselin mutfağı Kızarmış Biber Dolması tarifi, Kızarmış Biber Dolması  malzemeleri, Kızarmış Biber Dolması  nasıl pişirilir, Kızarmış Biber Dolması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kızarmış Biber Dolması Tarifi , Nurselin mutfağı 7 Temmuz salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 07.07.2015 Kızarmış Biber Dolması  Tarifi, nurselin mutfağı bursa

arnavut mutfağı


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kızarmış Biber Dolması tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.


KIZARMIŞ BİBER DOLMASI

Malzemeler:
800 g orta yağlı dana kıyma
1 kilo dolmalık yeşil biber 
Yarım kilo kırmızı biber
4 adet domates
1,5 su bardağı pirinç 
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber 
Toz biber 
Tuz


Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bardak sıcak su 
Tuz

Hazırlanışı:
Küçük küçük doğranan soğanlar sıvı yağ gezdirilen ve tereyağ eritilen tavaya alınır. Yumuşayınca kıyması bırakılır ve beraber kavrulurlar. Yıkanıp süzülen pirinci ve kabukları alınıp doğranan domatesleri eklenir. Karabiberi, toz biberi ve tuzu atılıp ocaktan alınır. Oyulup temizlenen yeşil ve kırmızı biberlerin içleri kavrulan harçla doldurulup tepsiye dizilir. Biberlerin açık kısımları bir öndeki biberin arka kısmına gelmelidir. Sıcak suda inceltilip tuz atılan salçalı sos üzerlerine gezdirilir. 190 derecede fırına verilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}