Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı, 14 Temmuz 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 14 Temmuz 2015 pazartesi gülenay ile pasta börek izle, Gülenay ile Pasta & Börek Kayısı Marmelatı Tarifi- 14 Temmuz 2015, gülenay Kayısı Marmelatı tarifi,Gülenay ile Pasta & Börek Kayısı Marmelatı Tarifi- 14 Temmuz 2015, Kayısı Marmelatı nasıl yapılır
Gülenay ile Pasta & Börek Kayısı Marmelatı Tarifi
Malzemeler:
1 kilo olgun kayısı
4,5 su bardağı şeker
1 limon suyu
1 kilo olgun kayısı
4,5 su bardağı şeker
1 limon suyu
Hazırlanışı:
Kayısılar ortadan ikiye kesilip tencereye alınır ve üzerine şeker eklenir. Şeker ile kayısılar elde sıkılarak yoğrulur. Ocağın altı açılıp arada karıştırılarak kaynatılır. Biraz piştikten sonra kısık ateşe alınır. Üzerine gelen köpüğü alınarak en son kağıt havlu koyulup tüm köpüğü çekilir. Kıvamlanan marmelata limon suyu eklenip biraz daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder