20 adet kare milföy hamuru
2 adet tavuk göğüs
2 adet tavuk göğüs
1 adet
soğan – yemeklik doğranmış
1 adet havuç – küçük küp doğranmış
2 adet sivri biber – küçük küp doğranmış
2 diş sarımsak – ezilmiş
1 su bardağı bezelye
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Üzeri için Malzemeler
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
1 adet havuç – küçük küp doğranmış
2 adet sivri biber – küçük küp doğranmış
2 diş sarımsak – ezilmiş
1 su bardağı bezelye
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Üzeri için Malzemeler
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Tavukları kuşbaşı
doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını ekleyin, tavukları dışları iyice renk
alıncaya kadar kavurun. Kenara alın.
Ardından
yemeklik doğranmış havuç, soğan, biberler ve sarımsağı aynı tavaya ekleyip
çevirin. Mühürlediğiniz tavuklar, bezelye, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıp
kenara alın.
Her
bir kare milföy hamurunun içine tavuklu iç harçtan yerleştirip köşelerden üst
üste kapatın. Kapattığınız kısım alt kısma gelecek şekilde fırın tepsinize
yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin 180 derecede
önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder