Nursel'in Mutfağı Cevizli Üçgen Baklava Tarifi 6 Temmuz 2015 Kastamonu



6 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 6 temmuz pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 6 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Cevizli Üçgen Baklava  nasıl yapılır, 6 Temmuz nurselin mutfağı Cevizli Üçgen Baklava tarifi, Cevizli Üçgen Baklava  malzemeleri, Cevizli Üçgen Baklava  nasıl pişirilir, Cevizli Üçgen Baklava nasıl yapılır, nurselin mutfağı Cevizli Üçgen Baklava Tarifi , Nurselin mutfağı 6 Temmuz pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 06.07.2015 Cevizli Üçgen Baklava  Tarifi, nurselin mutfağı kastamonu





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Cevizli Üçgen Baklava tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

CEVİZLİ ÜÇGEN BAKLAVA

Malzemeler:
2 adet yumurta 
1 yemek kaşığı sirke 
Yarım.çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz 
1 bardak su 
Aldığı kadar un 


Açmak için: 
Nişasta


Üzeri için:
300 g tereyağı


İç harcı için:
2 su bardağı ceviz


Şerbeti için:
3 su bardağı şeker 
2,5 bardak su
2 3 damla limon suyu

Hazırlanışı:
Su ve şeker tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelince limon sıkılır ve ocaktan alınıp Ilımaya bırakılır. 
Geniş bir kaba yumurta kırılır. 1 bardak su ve 1 yemek kaşığı sirke bırakılır. Tuz atılır ve sıvı yağ eklenir. Bütün sıvılar karışınca 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 
20 beze elde edilir. 10 tanesi önce nişasta ile tabak büyüklüğünde açılarak üst üste konur ve tek seferde büyükçe açılır. Üzerine bol çekilmiş ceviz serpilir ve merdane ile cevizler düşmesin diye üstünden geçilir. Kalan 10 bezeye aynı işlem uygulanıp cevizin üzeri kapatılır. Tekrar ceviz serpilir. 
3 parmak boyunda kareler kesilir. Tam ortasına bıçağın sırt kısmı konur ve üçgen katlanarak bıçak içinden çekilip fırın tepsisine dizilir. Üzerine eritilen kızmış bol tereyağ gezdirilir. 180 derecede önceden ısırılan fırına verilir. Fırından çıkıp kaynarlığını atınca ılık olan şerbet üzerine gezdirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

  1. Ben de Kastamonuluyum. Annem yapıyor, çok da güzel oluyor, tarifi siteme ekledim.


    http://www.lezzetlipratiktarifler.com/serbetli-tatlilar/evde-cevizli-muska-baklava-yapimi/

    YanıtlaSil

}