6 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 6 temmuz pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 6 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Banduma nasıl yapılır, 6 Temmuz nurselin mutfağı Banduma tarifi, Banduma malzemeleri, Banduma nasıl pişirilir, Banduma nasıl yapılır, nurselin mutfağı Banduma Tarifi , Nurselin mutfağı 6 Temmuz pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 06.07.2015 Banduma Tarifi, nurselin mutfağı kastamonu, banduma nedir
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Banduma tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
1 hindi göğsü
2 su bardağı ceviz
4 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Hindi suyu
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 fiske tuz
Su
Hazırlanışı:
Hindi göğüsü düdüklü tencereye alınır ve tuz atılan bol suda haşlanır. Haşlanınca suyundan alınıp didiklenir. Suyu yufkaları ıslatmak için lazım olacaktır.
Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 5 beze elde edilir. Oklava ile açılır ve sacın üzerinde çevrilerek pişirilir. Yufkacılardan alınabilen kuru köy yufkası ile yapabilirsiniz. Kuruyan yufkaların üzerindeki fazla un bir bez yardımıyla alınır.
İkiye bölünür ve rulo şeklinde sarılarak 3 parmak kalınlığında katlanır. 4 parmak boyunda dilimler kesilir. Hindi suyuna tuz ve karabiber atılır. Ocağa alınır ve kısık ateşte kaynarken hazırlanan yufkalar tek tek batırılır. Arkasından eritilen tereyağına bandırılarak sunum tabağına alınır. Tabağa konan her yufkanın üzerine çekilmiş ceviz ve didiklenen hindi eti konur. Karabiber serpilir ve sunuma alınır.
BANDUMA
Malzemeler:
1 hindi göğsü
2 su bardağı ceviz
4 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Hindi suyu
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 fiske tuz
Su
Hazırlanışı:
Hindi göğüsü düdüklü tencereye alınır ve tuz atılan bol suda haşlanır. Haşlanınca suyundan alınıp didiklenir. Suyu yufkaları ıslatmak için lazım olacaktır.
Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 5 beze elde edilir. Oklava ile açılır ve sacın üzerinde çevrilerek pişirilir. Yufkacılardan alınabilen kuru köy yufkası ile yapabilirsiniz. Kuruyan yufkaların üzerindeki fazla un bir bez yardımıyla alınır.
İkiye bölünür ve rulo şeklinde sarılarak 3 parmak kalınlığında katlanır. 4 parmak boyunda dilimler kesilir. Hindi suyuna tuz ve karabiber atılır. Ocağa alınır ve kısık ateşte kaynarken hazırlanan yufkalar tek tek batırılır. Arkasından eritilen tereyağına bandırılarak sunum tabağına alınır. Tabağa konan her yufkanın üzerine çekilmiş ceviz ve didiklenen hindi eti konur. Karabiber serpilir ve sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder