Pastane İzle 5 Haziran 2015 - TRT 1 05.06.2015 Ispanaklı Tuzlu Tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı bisküvi
60 gr tereyağı
yarım su bardağı parmesan veya kaşar peyniri
Dolgu malzemesi için:
ıspanak
1 adet soğan
yarım çay kaşığı şeker
200 gr krem peynir
yarım su bardağı krema
beyaz peynir
muskat
1 adet yumurta
tereyağı
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kırılmış bisküvi, parmesan ve tereyağı iyice karıştırılarak baton kalıbın tabanına bastırılarak yerleştirilir.
Tavada doğranmış soğan ve doğranmış ıspanak sotelenir. İçerisine biraz şeker eklenir.
Ayrı bir karıştırma kabında krem peynir, doğranmış beyaz peynir, muskat rendesi ve krema karıştırılır. İçerisine sotelenen ıspanak ve 1 yumurta, karabiber, tuz eklenerek karıştırılır.Baton kabın içindeki bisküvilerin üzerine dökülerek, 180 derece fanlı fırında pişirilir.
ISPANAKLI TUZLU
Malzemeler:
1 su bardağı bisküvi
60 gr tereyağı
yarım su bardağı parmesan veya kaşar peyniri
Dolgu malzemesi için:
ıspanak
1 adet soğan
yarım çay kaşığı şeker
200 gr krem peynir
yarım su bardağı krema
beyaz peynir
muskat
1 adet yumurta
tereyağı
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kırılmış bisküvi, parmesan ve tereyağı iyice karıştırılarak baton kalıbın tabanına bastırılarak yerleştirilir.
Tavada doğranmış soğan ve doğranmış ıspanak sotelenir. İçerisine biraz şeker eklenir.
Ayrı bir karıştırma kabında krem peynir, doğranmış beyaz peynir, muskat rendesi ve krema karıştırılır. İçerisine sotelenen ıspanak ve 1 yumurta, karabiber, tuz eklenerek karıştırılır.Baton kabın içindeki bisküvilerin üzerine dökülerek, 180 derece fanlı fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder