Pastane İzle 5 Haziran 2015 - TRT 1 05.06.2015 Fıstıklı Pasta Tarifi
Malzemeler:
60 gr tereyağı
2 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
2,5 su bardağı un
yarım yemek kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı vanilya
1 su bardağı süt
antep fıstığı
Beyaz üst süsleme ( mereng)
6 adet yumurta akı
2,5 su bardağı şeker
Süsleme için:
antep fıstığı
çikolata çilek
Hazırlanışı:
Tereyağı ve pudra şekeri mikserle iyice çırpılır. İçerisine yumurta akı,süt, antep fıstığı, vanilya, kabartma tozu ve un ile hazırlanan hamur kalıba dökülerek 175 derece fırında pişirilir.
Mereng için kuru bir karıştırma kabında, ocağın üzerinde sürekli karıştırarak şeker ve yumurta akı karıştırılır. Şeker eriyince ocaktan alınarak mikserle köpürene kadar çırpılır. Krema torbasına koyulur.Pişen kek ortadan kesilerek arasına mereng sıkılır.Fıstık serpilir.Kekin üstü de kapatılarak en üste tekrar mereng sıkılır. En üstüne çilek yerleştirilerek çikolata rendesi serpilir ve servis edilir.
Malzemeler:
60 gr tereyağı
2 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
2,5 su bardağı un
yarım yemek kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı vanilya
1 su bardağı süt
antep fıstığı
Beyaz üst süsleme ( mereng)
6 adet yumurta akı
2,5 su bardağı şeker
Süsleme için:
antep fıstığı
çikolata çilek
Hazırlanışı:
Tereyağı ve pudra şekeri mikserle iyice çırpılır. İçerisine yumurta akı,süt, antep fıstığı, vanilya, kabartma tozu ve un ile hazırlanan hamur kalıba dökülerek 175 derece fırında pişirilir.
Mereng için kuru bir karıştırma kabında, ocağın üzerinde sürekli karıştırarak şeker ve yumurta akı karıştırılır. Şeker eriyince ocaktan alınarak mikserle köpürene kadar çırpılır. Krema torbasına koyulur.Pişen kek ortadan kesilerek arasına mereng sıkılır.Fıstık serpilir.Kekin üstü de kapatılarak en üste tekrar mereng sıkılır. En üstüne çilek yerleştirilerek çikolata rendesi serpilir ve servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder