Pastane İzle 30 Temmuz 2015 - TRT 1 30.07.2015 Çikolatalı İnce Kurabiye
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, pudra şekeri iyice yoğurulur. İçerisine yumurta akı, kakao, vanilya ve un eklenerek mikserle çırpılır. yağlı kağıt serilen fırın tepsisine ince bir şekilde spatula ile yayılarak 160 derece fansız fırında 7-8 dakika pişirilir. Pişmeye yakın fırından alınarak yuvarlak kurabiye kalıbıyla yuvarlak şekillere çıkarılır ve tekrar 1-2 dakika fırına sürülür. Daha sonra fırından alınan yuvarlak kurabiyeler merdanenin üzerine serilerek kıvrım alması için soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra uç kısımlarına çikolata sürülerek çikolatalı kısımlar antep fıstığına batırılarak servis edilir. İsteğe göre ortasına pastacı kreması koyulabilir.
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, pudra şekeri iyice yoğurulur. İçerisine yumurta akı, kakao, vanilya ve un eklenerek mikserle çırpılır. yağlı kağıt serilen fırın tepsisine ince bir şekilde spatula ile yayılarak 160 derece fansız fırında 7-8 dakika pişirilir. Pişmeye yakın fırından alınarak yuvarlak kurabiye kalıbıyla yuvarlak şekillere çıkarılır ve tekrar 1-2 dakika fırına sürülür. Daha sonra fırından alınan yuvarlak kurabiyeler merdanenin üzerine serilerek kıvrım alması için soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra uç kısımlarına çikolata sürülerek çikolatalı kısımlar antep fıstığına batırılarak servis edilir. İsteğe göre ortasına pastacı kreması koyulabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder