5 Haziran 2015 tv8 Ver Fırına Pratik Şöbiyet Tatlısı Tarifi İzle - Ver Fırına 5 Haziran 2015 Pratik Şöbiyet Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
10 adet baklavalık yufka
150 gram tereyağı
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı vanilya
Şerbet İçin:
2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Malzemeler:
10 adet baklavalık yufka
150 gram tereyağı
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı vanilya
Şerbet İçin:
2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Su ve şeker kaynatılarak kapatmaya yakın limon suyu eklenir ve şerbet soğumaya bırakılır.
Tencerede sür ve irmik kıvamını alana kadar pişirilerek vanilya ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Kareler halinde kesilen yufkaların arasına irmikli krema koyularak üçgen şekilde kapatılır. Tepsiye dizilen şöbiyetlerin üzerine tereyağı gezdirilerek 180 derece fırında pişirilir.Piştikten sonra soğuk şerbetle buluşturulur.
0 yorum:
Yorum Gönder