29 Nisan 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Çilek Soslu Revani Tarifi



oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Çikolatalı Çilek Soslu Revani tarifi, yeşil elma Çilek Soslu Revani  nasıl yapılır, Çilek Soslu Revani  malzeme listesi, Çilek Soslu Revani  tarifi, Çilek Soslu Revani  nasıl yapılır,Çilek Soslu Revani  nasıl yapılır, Çilek Soslu Revani  tarifi, yeşil elma bugün, 29 nisan 2015 çarşamba yeşil elma tarifleri, 29 nisan 2015 salı oktay usta tarifleri, evde Çikolatalı Mini Kek nasıl yapılır


 


Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
 
ÇİLEK SOSLU REVANİ

MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı un

SOSU İÇİN:

500 gr çilek
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta

ŞERBETİ İÇİN:

1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
yarım limon

HAZIRLANIŞI:

Yumurtalar ve toz şeker mikserle iyice köpürene kadar çırpılır. İrmik, vanilya, kabartma tozu ve un koyulur. Spatulayla köpüğünü indirmeden havalandırarak karıştırılır. Yağlanmış cam fırın kabına harç dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. Kek yükselince derecesi 160'a indirilir ve pişirmeye devam edilir.

Şerbeti için, şeker, su ve limon kaynatılarak ılımaya bırakılır. Sosu için, çilekler doğrayıcıdan geçirilir. İnce bir süzgeçten geçirerek çekirdekleri  ayrılır. Küçük bir tencereye çilek püresi, Su, toz şeker ve nişasta koyulur. Çırpma teliyle karıştırarak pişirilir. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altı kapatılır. Ilımış olan keke ılık şerbet dökülür. Servis ederken soğumuş çilek sosu dökülür.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}