Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı un
SOSU İÇİN:
500 gr çilek
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
ŞERBETİ İÇİN:
1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
yarım limon
HAZIRLANIŞI:
Yumurtalar ve toz şeker mikserle iyice köpürene kadar çırpılır. İrmik, vanilya, kabartma tozu ve un koyulur. Spatulayla köpüğünü indirmeden havalandırarak karıştırılır. Yağlanmış cam fırın kabına harç dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. Kek yükselince derecesi 160'a indirilir ve pişirmeye devam edilir.
Şerbeti için, şeker, su ve limon kaynatılarak ılımaya bırakılır. Sosu için, çilekler doğrayıcıdan geçirilir. İnce bir süzgeçten geçirerek çekirdekleri ayrılır. Küçük bir tencereye çilek püresi, Su, toz şeker ve nişasta koyulur. Çırpma teliyle karıştırarak pişirilir. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altı kapatılır. Ilımış olan keke ılık şerbet dökülür. Servis ederken soğumuş çilek sosu dökülür.
ÇİLEK SOSLU REVANİ
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı un
SOSU İÇİN:
500 gr çilek
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
ŞERBETİ İÇİN:
1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
yarım limon
HAZIRLANIŞI:
Yumurtalar ve toz şeker mikserle iyice köpürene kadar çırpılır. İrmik, vanilya, kabartma tozu ve un koyulur. Spatulayla köpüğünü indirmeden havalandırarak karıştırılır. Yağlanmış cam fırın kabına harç dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. Kek yükselince derecesi 160'a indirilir ve pişirmeye devam edilir.
Şerbeti için, şeker, su ve limon kaynatılarak ılımaya bırakılır. Sosu için, çilekler doğrayıcıdan geçirilir. İnce bir süzgeçten geçirerek çekirdekleri ayrılır. Küçük bir tencereye çilek püresi, Su, toz şeker ve nişasta koyulur. Çırpma teliyle karıştırarak pişirilir. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altı kapatılır. Ilımış olan keke ılık şerbet dökülür. Servis ederken soğumuş çilek sosu dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder