Pastane İzle 30 Haziran 2015 - TRT 1 30.06.2015 Haziran Ekmeği Tarifi.
Hazırlanışı:
Ilık süt, un, tuz, maya ve tereyağı ile hamur yoğurulur ve 1 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler elde yuvarlanarak açılır. İçerisine doğranmış kuru domates, bezyaz peynir ve kekik karışımı koyularak yarım ay şeklide kapatılır.Tepsiye dizilen ekmeklerin üzerine unlu su sürülür. Üzerine isteğe göre pul biber, kekik ve ayçekirdeği serpilerek, 200 derece fansız fırında pişirilir.Fırının içerisine bira su serpilerek buharda pişmesi sağlanır.
Hazırlanışı:
Ilık süt, un, tuz, maya ve tereyağı ile hamur yoğurulur ve 1 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler elde yuvarlanarak açılır. İçerisine doğranmış kuru domates, bezyaz peynir ve kekik karışımı koyularak yarım ay şeklide kapatılır.Tepsiye dizilen ekmeklerin üzerine unlu su sürülür. Üzerine isteğe göre pul biber, kekik ve ayçekirdeği serpilerek, 200 derece fansız fırında pişirilir.Fırının içerisine bira su serpilerek buharda pişmesi sağlanır.
0 yorum:
Yorum Gönder