Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
ÇİLEKLİ EKMEK TATLISI
Malzemeler:
- 1 paket kızarmış ekmek
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket köpürtülmüş şanti
Çilek sosu için:
600 gr çilek
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Kızarmış tuzsuz ekmekleri dikdörtgen cam fırın kabına diziyoruz. Toz şekeri çelik tavaya koyuyoruz ve kısık ateşte eritiyoruz. Şeker karamelize olunca suyunu veriyoruz ve karıştırıyoruz. Ekmeklerin üzerine karamel sosu dökerek ıslatıyoruz.
Kreması için, sütü tencereye koyuyoruz. Toz şekeri, vanilyayı, unu, nişastayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Çilekleri ayıklıyoruz ve doğrayıcıdan geçiriyoruz. Tencereye çilek püresini koyuyoruz. Toz şekeri, nişastayı, suyu ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Krema soğuyunca içine krem şantiyi koyup mikserle karıştırıyoruz. Ekmeklerin üzerine kremayı döküyoruz ve üzerini spatulayla düzeltiyoruz. Onun üzerine de soğumuş çilek püresini döküyoruz. Yeşil fıstıkla süsleyerek servis ediyoruz.
600 gr çilek
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Kızarmış tuzsuz ekmekleri dikdörtgen cam fırın kabına diziyoruz. Toz şekeri çelik tavaya koyuyoruz ve kısık ateşte eritiyoruz. Şeker karamelize olunca suyunu veriyoruz ve karıştırıyoruz. Ekmeklerin üzerine karamel sosu dökerek ıslatıyoruz.
Kreması için, sütü tencereye koyuyoruz. Toz şekeri, vanilyayı, unu, nişastayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Çilekleri ayıklıyoruz ve doğrayıcıdan geçiriyoruz. Tencereye çilek püresini koyuyoruz. Toz şekeri, nişastayı, suyu ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Krema soğuyunca içine krem şantiyi koyup mikserle karıştırıyoruz. Ekmeklerin üzerine kremayı döküyoruz ve üzerini spatulayla düzeltiyoruz. Onun üzerine de soğumuş çilek püresini döküyoruz. Yeşil fıstıkla süsleyerek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder