5 Haziran 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Çilekli Ekmek Tatlısı Tarifi



yeşil elma 05.06.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Çilekli Ekmek Tatlısı tarifi, yeşil elma Çilekli Ekmek Tatlısı nasıl yapılır, Çilekli Ekmek Tatlısı malzeme listesi,Çilekli Ekmek Tatlısı tarifi,Çilekli Ekmek Tatlısı nasıl yapılır,Çilekli Ekmek Tatlısı nasıl yapılır,  Çilekli Ekmek Tatlısı tarifi, yeşil elma bugün, 05 haziran 2015 cuma yeşil elma tarifleri, 5 haziran 2015 cuma oktay usta tarifler,Çilekli Ekmek Tatlısı nasıl yapılır, Çilekli Ekmek Tatlısı nasıl yapılır, 


Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

ÇİLEKLİ EKMEK TATLISI

Malzemeler:
  • 1 paket kızarmış ekmek
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket köpürtülmüş şanti

Çilek sosu için:
600 gr çilek
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı su

Hazırlanışı:
Kızarmış tuzsuz ekmekleri dikdörtgen cam fırın kabına diziyoruz. Toz şekeri çelik tavaya koyuyoruz ve kısık ateşte eritiyoruz. Şeker karamelize olunca suyunu veriyoruz ve karıştırıyoruz. Ekmeklerin üzerine karamel sosu dökerek ıslatıyoruz.

Kreması için, sütü tencereye koyuyoruz. Toz şekeri, vanilyayı, unu, nişastayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Çilekleri ayıklıyoruz ve doğrayıcıdan geçiriyoruz. Tencereye çilek püresini koyuyoruz. Toz şekeri, nişastayı, suyu ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Krema soğuyunca içine krem şantiyi koyup mikserle karıştırıyoruz. Ekmeklerin üzerine kremayı döküyoruz ve üzerini spatulayla düzeltiyoruz. Onun üzerine de soğumuş çilek püresini döküyoruz. Yeşil fıstıkla süsleyerek servis ediyoruz.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}