Nursel'in Mutfağı Tokat Keşkeği Tarifi 23 Haziran 2015 Tokat



23 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 23 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 23 Haziran 2015 nurselin mutfağı Tokat Keşkeği   nasıl yapılır, 23 Haziran nurselin mutfağı Tokat Keşkeği   tarifi, Tokat Keşkeği  malzemeleri, Tokat Keşkeği  nasıl pişirilir, Tokat Keşkeği   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Tokat Keşkeği  Tarifi , Nurselin mutfağı 23 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 23.06.2015 Tokat Keşkeği  Tarifi, nurselin mutfağı tokat, keşkek nasıl yapılır, keşkek tarifi




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Tokat Keşkeği  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

TOKAT KEŞKEĞİ

Malzemeler:
- parçalanmış 1 kuzu kol
- 4 su bardağı buğday 
- 1 yemek kaşığı çemen
- 3 diş sarımsak 
- 3 su bardağı nohut 
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- yarım çay bardağı sıvı yağ 
- kimyon 
- pul biber
- tuz

Hazırlanışı:
Parçalara ayrılmış kuru kolu haşlanmak üzere bol suda düdüklüye alınır. Haşlanan etler güvece alınır. Üzerine 8 bardak et suyu bırakılır. 
2 bardak et suyunda çemen inceltilir. Kimyon, pul biber ve tuz atılıp ezilen sarımsak eklenerek sosu hazırlanır. Güveçte kaynayan su ile birleştirilir. 2 kaşık tereyağ bırakılır ve sıvı yağ gezdirilir. Haşlanan nohutlar ilave edilir. Yıkanan buğdayı eklenir. Suyundan 4-5 kepçe alınıp bir kenara ayrılır. Güveç alüminyum folyo ile kapatılır. Suyunu çektikçe kenara ayrılan sudan verilir. Pişme süresi ortalama 2,5 saattir. Bu süre boyunca hiç karıştırılmaması püf noktasıdır. Piştikten sonra üstü kızarana kadar güveç fırına verilir ve sunuma hazırdır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}