23 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 23 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 23 Haziran 2015 nurselin mutfağı Tokat Keşkeği nasıl yapılır, 23 Haziran nurselin mutfağı Tokat Keşkeği tarifi, Tokat Keşkeği malzemeleri, Tokat Keşkeği nasıl pişirilir, Tokat Keşkeği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Tokat Keşkeği Tarifi , Nurselin mutfağı 23 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 23.06.2015 Tokat Keşkeği Tarifi, nurselin mutfağı tokat, keşkek nasıl yapılır, keşkek tarifi
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Tokat Keşkeği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
- parçalanmış 1 kuzu kol
- 4 su bardağı buğday
- 1 yemek kaşığı çemen
- 3 diş sarımsak
- 3 su bardağı nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- kimyon
- pul biber
- tuz
Hazırlanışı:
Parçalara ayrılmış kuru kolu haşlanmak üzere bol suda düdüklüye alınır. Haşlanan etler güvece alınır. Üzerine 8 bardak et suyu bırakılır.
2 bardak et suyunda çemen inceltilir. Kimyon, pul biber ve tuz atılıp ezilen sarımsak eklenerek sosu hazırlanır. Güveçte kaynayan su ile birleştirilir. 2 kaşık tereyağ bırakılır ve sıvı yağ gezdirilir. Haşlanan nohutlar ilave edilir. Yıkanan buğdayı eklenir. Suyundan 4-5 kepçe alınıp bir kenara ayrılır. Güveç alüminyum folyo ile kapatılır. Suyunu çektikçe kenara ayrılan sudan verilir. Pişme süresi ortalama 2,5 saattir. Bu süre boyunca hiç karıştırılmaması püf noktasıdır. Piştikten sonra üstü kızarana kadar güveç fırına verilir ve sunuma hazırdır.
TOKAT KEŞKEĞİ
Malzemeler:
- parçalanmış 1 kuzu kol
- 4 su bardağı buğday
- 1 yemek kaşığı çemen
- 3 diş sarımsak
- 3 su bardağı nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- kimyon
- pul biber
- tuz
Hazırlanışı:
Parçalara ayrılmış kuru kolu haşlanmak üzere bol suda düdüklüye alınır. Haşlanan etler güvece alınır. Üzerine 8 bardak et suyu bırakılır.
2 bardak et suyunda çemen inceltilir. Kimyon, pul biber ve tuz atılıp ezilen sarımsak eklenerek sosu hazırlanır. Güveçte kaynayan su ile birleştirilir. 2 kaşık tereyağ bırakılır ve sıvı yağ gezdirilir. Haşlanan nohutlar ilave edilir. Yıkanan buğdayı eklenir. Suyundan 4-5 kepçe alınıp bir kenara ayrılır. Güveç alüminyum folyo ile kapatılır. Suyunu çektikçe kenara ayrılan sudan verilir. Pişme süresi ortalama 2,5 saattir. Bu süre boyunca hiç karıştırılmaması püf noktasıdır. Piştikten sonra üstü kızarana kadar güveç fırına verilir ve sunuma hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder