23 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 23 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 23 Haziran 2015 nurselin mutfağı Tokat Kebabı nasıl yapılır, 23 Haziran nurselin mutfağı Tokat Kebabı tarifi, Tokat Kebabı malzemeleri, Tokat Kebabı nasıl pişirilir, Tokat Kebabı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Tokat Kebabı Tarifi , Nurselin mutfağı 23 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 23.06.2015 Tokat Kebabı Tarifi, nurselin mutfağı tokat
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Tokat Kebabı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
1 kilo kemikli kuzu eti
200 g iri doğranmış kuyruk yağı
6 adet patlıcan
4 patates
3 adet domates
5 baş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanların uç kısımları alınır. Boyundan ortadan ikiye kesilir. Çıkan 2 parçada eninden 3 dilime bölünür ve tuzlanır.
Patatesler bütün olarak halka halka dilimlenir ve tuzlanır.
Dikdörtgen ve geniş bir cam kap patlıcan, kuyruk yağı ve kemikli et olmak üzere sırasıyla doldurana kadar dizilir. Aralarına domates dilimleri yerleştirilir. Bir bütün baş sarımsaklar üzerine konur. Sıvı yağ gezdirilir ve alüminyum folyo ile kapatılıp 200 derecede fırına verilir. Hiç su verilmemesinin sebebi kendi buharında pişecek olmasıdır.
TOKAT KEBABI
1 kilo kemikli kuzu eti
200 g iri doğranmış kuyruk yağı
6 adet patlıcan
4 patates
3 adet domates
5 baş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanların uç kısımları alınır. Boyundan ortadan ikiye kesilir. Çıkan 2 parçada eninden 3 dilime bölünür ve tuzlanır.
Patatesler bütün olarak halka halka dilimlenir ve tuzlanır.
Dikdörtgen ve geniş bir cam kap patlıcan, kuyruk yağı ve kemikli et olmak üzere sırasıyla doldurana kadar dizilir. Aralarına domates dilimleri yerleştirilir. Bir bütün baş sarımsaklar üzerine konur. Sıvı yağ gezdirilir ve alüminyum folyo ile kapatılıp 200 derecede fırına verilir. Hiç su verilmemesinin sebebi kendi buharında pişecek olmasıdır.
0 yorum:
Yorum Gönder