Nursel'in Mutfağı Büzgülü Gül Baklavası Tarifi 23 Haziran 2015 Tokat



23 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 23 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 23 Haziran 2015 nurselin mutfağı Adana Kebap  nasıl yapılır, 23 Haziran nurselin mutfağı Büzgülü Gül Baklavası  tarifi, Büzgülü Gül Baklavası  malzemeleri, Büzgülü Gül Baklavası nasıl pişirilir, Büzgülü Gül Baklavası  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Büzgülü Gül Baklavası Tarifi , Nurselin mutfağı 23 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 23.06.2015 Büzgülü Gül Baklavası Tarifi, nurselin mutfağı tokat


baklava tarifleri

Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Büzgülü Gül Baklavası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

BÜZGÜLÜ GÜL BAKLAVASI

Malzemeler:
Hamuru için:
- 3 adet yumurta 
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ 
- 1 yemek kaşığı sirke 
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 fiske tuz 
- Aldığı kadar un 
Açmak için:
- nişasta 
İç harcı için:
- 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için: 
- 250 g tereyağı 
- yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için: 
- 4,5 su bardağı şeker
- 4 bardak su 
- 3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı:
Geniş bir kaba yumurta kırılır. Sıvı yağ ve süt eklenir. Çıtırlık vermesi için sirke bırakılır. Tuzu atılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar un ile baklava hamuru yoğurulur. Cevizden biraz büyük bezeler elde edilir ve 15-20 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirilir. 
Dinlenen bezeler tabak büyüklüğünde açılır. 4 taraftan karşılıklı olarak büzülerek ortada birleştirilir. Yonca şeklinde olacaktır. Üzerine çekilmiş ceviz serpilir ve yapraklar büzgüleri bozulmadan üst üste kapatılıp fırın tepsisine dizilir. Üzerine eritilen tereyağı ve sıvı yağ karışımı gezdirilip 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. 
Şeker ve su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelince Limon suyu sıkılıp ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır. 
Fırından çıkıp ılıyan tatlının üzerine ılık şerbet gezdirilip sunuma alınır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}