Nursel'in Mutfağı Malatya Trileçe Tarifi 21 Haziran 2015



21 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 21 Haziran pazar nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 21 Haziran 2015 nurselin mutfağı Malatya Trileçe  nasıl yapılır, 21 Haziran nurselin mutfağı Malatya Trileçe  tarifi, Malatya Trileçe malzemeleri, Malatya Trileçe nasıl pişirilir, Malatya Trileçe  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Malatya Trileçe Tarifi , Nurselin mutfağı 21 Haziran pazar yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 21.06.2015 Malatya Trileçe Tarifi, nurselin mutfağı malatya




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Malatya Trileçe tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

MALATYA TRİLEÇE

Malzemeler:
10 adet yumurta 
10 yemek kaşığı şeker 
10 yemek kaşığı un 
1 paket vanilya 
2 paket kabartma tozu 


Şerbeti için: 
1 su bardağı inek sütü 
1 su bardağı keçi sütü 
1 su bardağı koyun sütü

200 g manda kaynağı
 
Karameli için: 
2 su bardağı şeker 
yarım su bardağı süt 
2 yemek kaşığı manda kaymağı

Hazırlanışı:
Yumurtaların sarıları ve beyazları ayrılıp ayrı kaplara konur. Beyazının üzerine şeker eklenir ve köpürene kadar mikserle çırpılır. Sarıları da vanilya ile çırpılıp yavaş yavaş beyaz köpüğe eklenir. Kırılan yumurta başına 1 yemek kaşığı elenen unla birlikte kabartma tozu eklenir. Bütün malzeme birleşince alttan üste doğru söndürülmeden spatula ile karıştırılır. Üzerine sıvı yağ gezdirilen geniş bir cam kaba alınıp 165 derecede fırına verilir. 
İnek, keçi ve koyun sütlerinden 1'er bardak alınıp tencereye bırakılır. Manda kaymağı eklenir ve çırpılarak şerbeti pişirilir. Özelliği kaynama noktasına gelmeden ılıklaşınca ocaktan alınmasıdır. 
Fırından çıkıp ılıklaşan trileçe bıçakla dilimlenir. Üzerine ılık şerbetin tamamı gezdirilir. 
Ocağa alınıp kısık ateşte sürekli karıştırılarak karamelize edilen şekerin üzerine ocaktan alınmadan, ateşte iken çırpılan kaymak ve süt bırakılır. Trileçe şerbetini çektikten sonra hazırlanan karamel üzerine gezdirilip servis edilir. 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}