20 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 20 Haziran cumartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 20 Haziran 2015 nurselin mutfağı Gelibolu Katmeri Tatlısı nasıl yapılır, 20 Haziran nurselin mutfağı Gelibolu Katmeri tarifi, Gelibolu Katmeri malzemeleri, Gelibolu Katmeri nasıl pişirilir, Gelibolu Katmeri nasıl yapılır, nurselin mutfağı Gelibolu Katmeri Tarifi , Nurselin mutfağı 20 Haziran cumartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 20.06.2015 Gelibolu Katmeri Tarifi, nurselin mutfağı gelibolu
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Gelibolu Katmeri tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
İç harcı için:
250 gram çökelek
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Un geniş bir kaba alınır. 1 yumurta kırılıp tuzu atılır. 1 bardak yoğurt konur. Yoğurdun sulu kısmı kullanılmalıdır. Ortalama yarım bardak suyu ve 1 çay kaşığı karbonatı bırakılıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur. 5/10 dakika dinlendirilir.
Çökeleğin içine maydanoz doğranır. Çökeleğin tuzuna göre tuz atılıp harmanlanarak iç harcı hazırlanır.
Dinlenen hamur büyükce açılır. Üzerine sıvı yağ gezdirilir. Hazırlanan iç harç yayılır. Rulo şeklinde sarılıp 3 parmak kalınlığında parçalar kesilir. Çıkan parçaların açık kısımları birleştirilir ve oluşan her beze tabak büyüklüğünde tekrar açılır. Bol yağda sürekli çevrilerek arkalı önlü kızartılır. Kızartılırken sürekli döndürülmesi önemlidir.
GELİBOLU KATMERİ
Malzemeler:
Hamuru için:
5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 bardak yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 fiske tuz
Yarım bardak su
5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 bardak yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 fiske tuz
Yarım bardak su
İç harcı için:
250 gram çökelek
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Un geniş bir kaba alınır. 1 yumurta kırılıp tuzu atılır. 1 bardak yoğurt konur. Yoğurdun sulu kısmı kullanılmalıdır. Ortalama yarım bardak suyu ve 1 çay kaşığı karbonatı bırakılıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurulur. 5/10 dakika dinlendirilir.
Çökeleğin içine maydanoz doğranır. Çökeleğin tuzuna göre tuz atılıp harmanlanarak iç harcı hazırlanır.
Dinlenen hamur büyükce açılır. Üzerine sıvı yağ gezdirilir. Hazırlanan iç harç yayılır. Rulo şeklinde sarılıp 3 parmak kalınlığında parçalar kesilir. Çıkan parçaların açık kısımları birleştirilir ve oluşan her beze tabak büyüklüğünde tekrar açılır. Bol yağda sürekli çevrilerek arkalı önlü kızartılır. Kızartılırken sürekli döndürülmesi önemlidir.
0 yorum:
Yorum Gönder