2 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 2 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 2 Haziran 2015 nurselin mutfağı Soğan Pidesi nasıl yapılır, 2 Haziran nurselin mutfağı Soğan Pidesi tarifi, Soğan Pidesi malzemeleri, Soğan Pidesi nasıl pişirilir, Soğan Pidesi nasıl yapılır, nurselin mutfağı Soğan Pidesi , Nurselin mutfağı 2 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 02.06.2015 Soğan Pidesi Tarifi, nurselin mutfağı amasya yemekleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Soğan Pidesi tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
Geniş bir kaba 1 kilo un konur. Kabartma tozu ve şekeri eklenir.
Zeytinyağı gezdirilir ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur
yoğurulur. - Soğanlar doğranıp sıvı yağ gezdirilen tavaya alınır. Üzerine
doğranan sivri biberler eklenir. Kıyması bırakılır ve kavrulur. Biraz renkleri
dönünce doğranan domatesler ve yıkanan yarım bardak pirinç ilave edilir. Tuzu,
karabiberi ve pul biberi atılıp ocaktan alınır. Son olarak içine kıyılan
maydanozlar eklenip soğumaya bırakılır. Yoğurulan hamurdan 10 beze elde
edilir. Büyükçe açılır ve 6 tanesi aralarına sıvı yağ gezdirilerek fırın
tepsisinde üst üste konur. Soğuyan iç harç yayılır ve aralarına sıvı yağ
gezdirilen 4 yufka ile üzeri kapatılır. Son olarak tekrar sıvı yağ sürülür ve
200 derecede fırına verilir. Pişince dilimlenerek sunuma alınır.
SOĞAN PİDESİ
Hamuru için:
1 kilo un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
yarım çay bardağı
zeytinyağı
su
İç Harcı İçin:
250 g dana kıyma
8 adet kuru soğan
250 g sivri biber
5 adet domates
1 tutam maydanoz
yarım su bardağı pirinç
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
0 yorum:
Yorum Gönder