Nursel'in Mutfağı Soğan Pidesi Tarifi 2 Haziran 2015 Amasya



2 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 2 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 2 Haziran 2015 nurselin mutfağı Soğan Pidesi  nasıl yapılır, 2 Haziran nurselin mutfağı Soğan Pidesi  tarifi, Soğan Pidesi  malzemeleri, Soğan Pidesi nasıl pişirilir, Soğan Pidesi   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Soğan Pidesi  , Nurselin mutfağı 2 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 02.06.2015 Soğan Pidesi  Tarifi, nurselin mutfağı amasya yemekleri




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Soğan Pidesi tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

SOĞAN PİDESİ

Malzemeler:

Hamuru için:

1 kilo un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

yarım çay bardağı

zeytinyağı

su

 
İç Harcı İçin:

250 g dana kıyma

8 adet kuru soğan

250 g sivri biber

5 adet domates

1 tutam maydanoz

yarım su bardağı pirinç

yarım çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber


Hazırlanışı:

Geniş bir kaba 1 kilo un konur. Kabartma tozu ve şekeri eklenir. Zeytinyağı gezdirilir ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. - Soğanlar doğranıp sıvı yağ gezdirilen tavaya alınır. Üzerine doğranan sivri biberler eklenir. Kıyması bırakılır ve kavrulur. Biraz renkleri dönünce doğranan domatesler ve yıkanan yarım bardak pirinç ilave edilir. Tuzu, karabiberi ve pul biberi atılıp ocaktan alınır. Son olarak içine kıyılan maydanozlar eklenip soğumaya bırakılır. Yoğurulan hamurdan 10 beze elde edilir. Büyükçe açılır ve 6 tanesi aralarına sıvı yağ gezdirilerek fırın tepsisinde üst üste konur. Soğuyan iç harç yayılır ve aralarına sıvı yağ gezdirilen 4 yufka ile üzeri kapatılır. Son olarak tekrar sıvı yağ sürülür ve 200 derecede fırına verilir. Pişince dilimlenerek sunuma alınır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}