1 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 1 temmuz çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 1 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Bayram Tatlısı nasıl yapılır, 1 Temmuz nurselin mutfağı Bayram Tatlısı tarifi, Bayram Tatlısı malzemeleri, Bayram Tatlısı nasıl pişirilir, Bayram Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Bayram Tatlısı Tarifi , Nurselin mutfağı 1 Temmuz çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 01.07.2015 Bayram Tatlısı Tarifi, nurselin mutfağı Batman
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Bayram Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için:
1 su bardağı ceviz
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 bardak su
Hazırlanışı:
Şeker ve su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Eritilen tereyağından yarım bardak alınır ve yine yarım bardak sıvıyağ ile geniş bir kaba alınır. Yoğurt ve sirke eklenir. Yumurta kırılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Merdane yada elle çay tabağı büyüklüğünde tam yuvarlak olmayacak şekilde uzunlamasına açılır. 2 kenarından bıçakla 3-4 kesik atılır. Çekilmiş ceviz konur ve saç örgüsü şeklinde kapatılarak tepsiye dizilir. 180 derecede fırına verilir.
Fırından çıkıp kaynarlığını atınca soğuyan şerbet gezdirilerek sunuma alınır
BAYRAM TATLISI
Malzemeler:
Hamuru için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için:
1 su bardağı ceviz
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 bardak su
Hazırlanışı:
Şeker ve su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Eritilen tereyağından yarım bardak alınır ve yine yarım bardak sıvıyağ ile geniş bir kaba alınır. Yoğurt ve sirke eklenir. Yumurta kırılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Merdane yada elle çay tabağı büyüklüğünde tam yuvarlak olmayacak şekilde uzunlamasına açılır. 2 kenarından bıçakla 3-4 kesik atılır. Çekilmiş ceviz konur ve saç örgüsü şeklinde kapatılarak tepsiye dizilir. 180 derecede fırına verilir.
Fırından çıkıp kaynarlığını atınca soğuyan şerbet gezdirilerek sunuma alınır
0 yorum:
Yorum Gönder