Nursel'in Mutfağı Bayram Tatlısı Tarifi 1 Temmuz 2015 Batman



1 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 1 temmuz çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 1 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Bayram Tatlısı  nasıl yapılır, 1 Temmuz nurselin mutfağı Bayram Tatlısı  tarifi, Bayram Tatlısı   malzemeleri, Bayram Tatlısı  nasıl pişirilir, Bayram Tatlısı  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Bayram Tatlısı Tarifi , Nurselin mutfağı 1 Temmuz çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 01.07.2015 Bayram Tatlısı  Tarifi, nurselin mutfağı Batman



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Bayram Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

BAYRAM TATLISI

Malzemeler:
Hamuru için:
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 yemek kaşığı sirke

Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un


İç harcı için:

1 su bardağı ceviz


Şerbeti için:

2 su bardağı şeker
 
3 bardak su


Hazırlanışı:
Şeker ve su tencereye alınır ve şerbeti pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Eritilen tereyağından yarım bardak alınır ve yine yarım bardak sıvıyağ ile geniş bir kaba alınır. Yoğurt ve sirke eklenir. Yumurta kırılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Merdane yada elle çay tabağı büyüklüğünde tam yuvarlak olmayacak şekilde uzunlamasına açılır. 2 kenarından bıçakla 3-4 kesik atılır. Çekilmiş ceviz konur ve saç örgüsü şeklinde kapatılarak tepsiye dizilir. 180 derecede fırına verilir.
 
Fırından çıkıp kaynarlığını atınca soğuyan şerbet gezdirilerek sunuma alınır


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}