2 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 2 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 2 Haziran 2015 nurselin mutfağı Barbunya Sarması nasıl yapılır, 2 Haziran nurselin mutfağı Barbunya Sarması tarifi, Barbunya Sarması malzemeleri, Barbunya Sarması nasıl pişirilir, Barbunya Sarması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Barbunya Sarması , Nurselin mutfağı 2 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 02.06.2015 Barbunya Sarması Tarifi, nurselin mutfağı amasya yemekleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Barbunya Sarması tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
6 parça kuzu gerdan
300 g asma yaprağı
3 su bardağı barbunya
2 su bardağı kırık yarma
4 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım bardak su
Hazırlanışı:
Haşlanan barbunyalar bir kaba alınır. Yıkanan kırık yarma üzerine eklenir. Doğranan kuru soğanlar ve maydanozlar ilave edilir. Salçaları bırakılır. Tuzu, pul biberi ve karabiberi atılır. Sıvı yağ gezdirilir. Az su katılıp özleşene kadar harmanlanır. Hazırlanan harç Yıkanıp tuzu alınan asma yapraklarına gelişi güzel sarılır ve dibine gerdan etlerinin konduğu tencereye yerleştirilir. Suyu verilir, sıvı yağ gezdirilir ve üzerine ağırlık konur. Kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Suyunu çekince ocaktan alınır ve ters çevrilerek sunuma alınır.
BARBUNYA SARMASI
Malzemeler:
6 parça kuzu gerdan
300 g asma yaprağı
3 su bardağı barbunya
2 su bardağı kırık yarma
4 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım bardak su
Hazırlanışı:
Haşlanan barbunyalar bir kaba alınır. Yıkanan kırık yarma üzerine eklenir. Doğranan kuru soğanlar ve maydanozlar ilave edilir. Salçaları bırakılır. Tuzu, pul biberi ve karabiberi atılır. Sıvı yağ gezdirilir. Az su katılıp özleşene kadar harmanlanır. Hazırlanan harç Yıkanıp tuzu alınan asma yapraklarına gelişi güzel sarılır ve dibine gerdan etlerinin konduğu tencereye yerleştirilir. Suyu verilir, sıvı yağ gezdirilir ve üzerine ağırlık konur. Kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Suyunu çekince ocaktan alınır ve ters çevrilerek sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder