2 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 2 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 2 Haziran 2015 nurselin mutfağı Acem Pilavı nasıl yapılır, 2 Haziran nurselin mutfağı Acem Pilavı tarifi, Acem Pilavı malzemeleri, Acem Pilavı nasıl pişirilir, Acem Pilavı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Acem Pilavı , Nurselin mutfağı 2 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 02.06.2015 Acem Pilavı Tarifi, nurselin mutfağı amasya yemekleri, acem pilavı nasıl yapılır.
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Acem Pilavı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
Tencereye tereyağı bırakılır. Eriyince yıkanıp süzülen
pirinci eklenir. Kavrulunca kabuğu alınan tuzsuz bademler ve kuş üzümleri ilave
edilir. 1 bardak suyu konur ve pilavı pişirilir. Suyun az olmasının sebebi
kendi buharında pişecek olmasıdır. - Bütün tavuk ortasından yarılır ve
tuzlanır. Yarık kısmı üstte olacak şekilde büyük bir tencereye alınır. Az
pişirilen pilavı üzerine bırakılır. Aliminyum folyo ile tencerenin ağzı
kapatılıp pişmek üzere kısık ateşteki ocağa alınır. Pişme süresi ortalama 1
saattir. Pişince ters çevrilerek sunuma alınır.
ACEM PİLAVI
Malzemeler:
1 bütün tavuk
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı tuzsuz badem
1 paket kuş üzümü
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 bardak sıcak su
Hazırlanışı:
0 yorum:
Yorum Gönder