26 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 26 Haziran cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 26 Haziran 2015 nurselin mutfağı Şambali Tatlısı nasıl yapılır, 26 Haziran nurselin mutfağı Şambali Tatlısı tarifi, Şambali Tatlısı malzemeleri, Şambali Tatlısınasıl pişirilir, Şambali Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Şambali Tatlısı Tarifi , Nurselin mutfağı 26 Haziran cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 26.06.2015 Şambali Tatlısı Tarifi, nurselin mutfağı izmir
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Şambali Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru için: 2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı yoğurt
Üzeri için:
Fıstık
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 bardak su
2 3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
3 bardak şeker ve su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelinde limon suyu sıkılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
İrmik geniş bir kaba alınır. Şekeri, unu ve yoğurdu konur. Bütün malzeme özleşene kadar güzelce karıştırılarak fırın tepsisine alınır. Yapacağınız tepsiye göre ölçüsünü arttırabilirsiniz. Üzerine yarım fıstık dizilir. Fıstıkları dilimlerinizi nasıl yapacaksanız ona göre dizmeniz gerekir. Orjinali ortalama 4 parmak kalınlığında dikdörtgen olmasıdır. 170 derecede güzelce kızarana kadar fırına verilir. Fırından çıkıp ılınınca dilimlenip üzerine soğuyan şerbet gezdirilerek sunuma alınır.
ŞAMBALİ TATLISI
Malzemeler:
Hamuru için: 2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı yoğurt
Üzeri için:
Fıstık
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 bardak su
2 3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
3 bardak şeker ve su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelinde limon suyu sıkılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
İrmik geniş bir kaba alınır. Şekeri, unu ve yoğurdu konur. Bütün malzeme özleşene kadar güzelce karıştırılarak fırın tepsisine alınır. Yapacağınız tepsiye göre ölçüsünü arttırabilirsiniz. Üzerine yarım fıstık dizilir. Fıstıkları dilimlerinizi nasıl yapacaksanız ona göre dizmeniz gerekir. Orjinali ortalama 4 parmak kalınlığında dikdörtgen olmasıdır. 170 derecede güzelce kızarana kadar fırına verilir. Fırından çıkıp ılınınca dilimlenip üzerine soğuyan şerbet gezdirilerek sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder