26 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 26 Haziran cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 26 Haziran 2015 nurselin mutfağı Ekmek Dolması nasıl yapılır, 26 Haziran nurselin mutfağı Ekmek Dolması tarifi, Ekmek Dolması malzemeleri, Ekmek Dolması nasıl pişirilir, Ekmek Dolması nasıl yapılır, nurselin mutfağı Ekmek Dolması Tarifi , Nurselin mutfağı 26 Haziran cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 26.06.2015 Ekmek Dolması Tarifi, nurselin mutfağı izmir
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Ekmek Dolması tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
1 adet yuvarlak ekmek
300 g dana kıyma
1 paket dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam maydanoz
Karabiber
Tuz
Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Yuvarlak ekmeğin tepesinden kapak açılıp içi oyulur.
Kıyması kavrulmak üzere tavaya alınır. Rengi dönünce zeytinyağı gezdirilir ve ufalanan ekmek içleri bırakılır. Kavrulan fıstığı konur. Karabiberi ve tuzu atılır. Ocaktan alınıp doğranan maydanozlarla harmanlanır. Bu harçla ekmeğin içi doldurulur ve parça parça tereyağ bırakılıp kapağı kapatılır
Ekmeğin sığabileceği tencerenin dibine yükselti oluşturabilmek adına çöp şiş dizilir. Ekmek dolması üzerine oturtulur ve kenarından ekmeğin tabanına değmeyecek kadar et suyu bırakılır. Tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. Yağda yakılan pul biber üzerine gezdirilerek sunuma alınır.
EKMEK DOLMASI
Malzemeler:
1 adet yuvarlak ekmek
300 g dana kıyma
1 paket dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam maydanoz
Karabiber
Tuz
Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Yuvarlak ekmeğin tepesinden kapak açılıp içi oyulur.
Kıyması kavrulmak üzere tavaya alınır. Rengi dönünce zeytinyağı gezdirilir ve ufalanan ekmek içleri bırakılır. Kavrulan fıstığı konur. Karabiberi ve tuzu atılır. Ocaktan alınıp doğranan maydanozlarla harmanlanır. Bu harçla ekmeğin içi doldurulur ve parça parça tereyağ bırakılıp kapağı kapatılır
Ekmeğin sığabileceği tencerenin dibine yükselti oluşturabilmek adına çöp şiş dizilir. Ekmek dolması üzerine oturtulur ve kenarından ekmeğin tabanına değmeyecek kadar et suyu bırakılır. Tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. Yağda yakılan pul biber üzerine gezdirilerek sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder