Gülenay ile Pasta & Börek Elmalı Baklava Tarifi- 25 Haziran 2015



Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı, 25 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 25 Haziran 2015 perşembe gülenay ile pasta börek izle, Gülenay ile Pasta & Elmalı Baklava  Tarifi- 25 Haziran 2015, gülenay Elmalı Baklava  tarifi,Gülenay ile Pasta & Börek Elmalı Baklava  Tarifi- 25 Haziran 2015





Gülenay ile Pasta & Börek Elmalı Baklava Tarifi- 25 Haziran 2015

Malzemeler:
 1 paket baklavalık yufka
 4 adet ekşi yeşil elma
 800 gram tereyağı
 1 su bardağı ceviz
 Tarçın

Şerbet İçin:
 1300 gr şeker
 1 litre su
 Yarım limon

Hazırlanışı:
Elmaların kabukları soyulmadan rendelenir. İçerisine tarçın ve ceviz eklenerek karıştırılır. Fırın tepsisine aralarına tereyağı sürülerek yufkaların yarısı üst üste serilir. Arasına elma rendesi yayılarak tekrar yufkaların araları yağlanarak üst üste dizilir ve dilimlenir. Üzerine kalan tereyağı gezdirilerek 200 derece sıcak fırında pişirilir. Şerbeti için tencerede şeker ve su kaynatılır. Altını kapatmaya yakın limon suyu damlatılır. Pişen sıcak baklavaya sıcak şerbet dökülerek servis edilir.







PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}