Nursel'in Mutfağı Keşli Cevizli Mantı Tarifi 16 Haziran 2015 Bolu



16 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 16 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 16 Haziran 2015 nurselin mutfağı Keşli Cevizli Mantı   nasıl yapılır, 16 Haziran nurselin mutfağı Keşli Cevizli Mantı   tarifi, Keşli Cevizli Mantı   malzemeleri, Keşli Cevizli Mantı  nasıl pişirilir, Keşli Cevizli Mantı   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Keşli Cevizli Mantı  Tarifi , Nurselin mutfağı 16 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 16.06.2015 Keşli Cevizli Mantı  Tarifi, nurselin mutfağı bolu



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Keşli Cevizli Mantı  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


KEŞLİ CEVİZLİ MANTI

Malzemeler:
150 gram keş (kurutulmuş yoğurt)
 1,5 su bardağı ceviz
 3 yemek kaşığı tereyağı
 1 bardak su

Hamur İçin:
 1 kilo un
 2 adet yumurta
 1 fiske tuz
 Ilık su

İçi İçin:
 500 gram dana kıyma
 1 adet kuru soğan
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı kurun nane

Hazırlanışı:
Un geniş bir kaba alınır. Tuzu atılır ve yumurta kırılır. Aldığı kadar ılık su ile hamuru yoğurulur.
Kıymanın içine küçük küçük doğranan soğanlar eklenir. Karabiberi, kuru nanesi ve tuzu atılıp harmanlanarak iç harcı hazırlanır.
Rendelenen keş (kurutulmuş yoğurt) ve çekilmiş ceviz harmanlanır. İçinden 2-3 yemek kaşığı alınarak, sıvı yağ gezdirilen tavada kavrulur. Biraz rengi dönünce tereyağı eklenir. Tereyağı kızınca yarım bardak su bırakılıp ocaktan alınır.
Hamur tek beze olarak oldukça büyük açılır. 3 parmak kalınlığında kareler kesilir. Kıymalı iç harç konur ve Üçgen Üçgen kapatılarak tuz atılan bol suda haşlanır. Yüzeye çıkınca ocaktan alınıp süzülerek soğuk su ile şoklanır.
Sunum tabağının altına keş ve ceviz karışımı konur. Üzerine mantılar dizilir. Ara katlara keşlı karışım konur. Son olarak kavrulan keş ve ceviz gezdirilip sunuma alınır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}