16 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 16 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 16 Haziran 2015 nurselin mutfağı Keşli Cevizli Mantı nasıl yapılır, 16 Haziran nurselin mutfağı Keşli Cevizli Mantı tarifi, Keşli Cevizli Mantı malzemeleri, Keşli Cevizli Mantı nasıl pişirilir, Keşli Cevizli Mantı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Keşli Cevizli Mantı Tarifi , Nurselin mutfağı 16 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 16.06.2015 Keşli Cevizli Mantı Tarifi, nurselin mutfağı bolu
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Keşli Cevizli Mantı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
150 gram keş (kurutulmuş yoğurt)
1,5 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak su
Hamur İçin:
1 kilo un
2 adet yumurta
1 fiske tuz
Ilık su
İçi İçin:
500 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kurun nane
Hazırlanışı:
Un geniş bir kaba alınır. Tuzu atılır ve yumurta kırılır. Aldığı kadar ılık su ile hamuru yoğurulur.
Kıymanın içine küçük küçük doğranan soğanlar eklenir. Karabiberi, kuru nanesi ve tuzu atılıp harmanlanarak iç harcı hazırlanır.
Rendelenen keş (kurutulmuş yoğurt) ve çekilmiş ceviz harmanlanır. İçinden 2-3 yemek kaşığı alınarak, sıvı yağ gezdirilen tavada kavrulur. Biraz rengi dönünce tereyağı eklenir. Tereyağı kızınca yarım bardak su bırakılıp ocaktan alınır.
Hamur tek beze olarak oldukça büyük açılır. 3 parmak kalınlığında kareler kesilir. Kıymalı iç harç konur ve Üçgen Üçgen kapatılarak tuz atılan bol suda haşlanır. Yüzeye çıkınca ocaktan alınıp süzülerek soğuk su ile şoklanır.
Sunum tabağının altına keş ve ceviz karışımı konur. Üzerine mantılar dizilir. Ara katlara keşlı karışım konur. Son olarak kavrulan keş ve ceviz gezdirilip sunuma alınır.
KEŞLİ CEVİZLİ MANTI
Malzemeler:
150 gram keş (kurutulmuş yoğurt)
1,5 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak su
Hamur İçin:
1 kilo un
2 adet yumurta
1 fiske tuz
Ilık su
İçi İçin:
500 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kurun nane
Hazırlanışı:
Un geniş bir kaba alınır. Tuzu atılır ve yumurta kırılır. Aldığı kadar ılık su ile hamuru yoğurulur.
Kıymanın içine küçük küçük doğranan soğanlar eklenir. Karabiberi, kuru nanesi ve tuzu atılıp harmanlanarak iç harcı hazırlanır.
Rendelenen keş (kurutulmuş yoğurt) ve çekilmiş ceviz harmanlanır. İçinden 2-3 yemek kaşığı alınarak, sıvı yağ gezdirilen tavada kavrulur. Biraz rengi dönünce tereyağı eklenir. Tereyağı kızınca yarım bardak su bırakılıp ocaktan alınır.
Hamur tek beze olarak oldukça büyük açılır. 3 parmak kalınlığında kareler kesilir. Kıymalı iç harç konur ve Üçgen Üçgen kapatılarak tuz atılan bol suda haşlanır. Yüzeye çıkınca ocaktan alınıp süzülerek soğuk su ile şoklanır.
Sunum tabağının altına keş ve ceviz karışımı konur. Üzerine mantılar dizilir. Ara katlara keşlı karışım konur. Son olarak kavrulan keş ve ceviz gezdirilip sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder