30 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 30 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 30 Haziran 2015 nurselin mutfağı Kalburabastı nasıl yapılır, 30 Haziran nurselin mutfağı Kalburabastı tarifi, Kalburabastı malzemeleri, Kalburabastı nasıl pişirilir, Kalburabastı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kalburabastı Tarifi , Nurselin mutfağı 30 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 30.06.2015 Kalburabastı Tarifi, nurselin mutfağı Sivas
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kalburabastı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
aldığı kadar un
İç harcı için:
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2,5 bardak su
1 dilim limon
Hazırlanışı:
Şeker ve su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelince limon suyu verilir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Geniş bir kaba yumurta kırılır. Sıvı yağı, sirke ve yoğurt eklenir. Tuzu atılır ve eritilmiş tereyağı ilave edilip aldığı kadar unla hamur yoğurulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Kalburun, yoksa rende veya geniş delikli kevgirin üzerinde elle çay tabağı büyüklüğünde açılır. Çekilmiş cevizle harmanlanan tarçınlı iç harç konur ve rulo şeklinde sarılarak kalburdan alınır.
Fırın tepsisine dizilir. 150 derecede fırına verilir.
Fırından çıkıp kaynarlığını atınca soğuk şerbet üzerine gezdirilir ve sunuma alınır.
KALBURABASTI
Malzemeler:
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
aldığı kadar un
İç harcı için:
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2,5 bardak su
1 dilim limon
Hazırlanışı:
Şeker ve su tencereye alınıp şerbeti pişirilir. Kıvama gelince limon suyu verilir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Geniş bir kaba yumurta kırılır. Sıvı yağı, sirke ve yoğurt eklenir. Tuzu atılır ve eritilmiş tereyağı ilave edilip aldığı kadar unla hamur yoğurulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Kalburun, yoksa rende veya geniş delikli kevgirin üzerinde elle çay tabağı büyüklüğünde açılır. Çekilmiş cevizle harmanlanan tarçınlı iç harç konur ve rulo şeklinde sarılarak kalburdan alınır.
Fırın tepsisine dizilir. 150 derecede fırına verilir.
Fırından çıkıp kaynarlığını atınca soğuk şerbet üzerine gezdirilir ve sunuma alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder