30.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Cevizli Revani Tarifi
6 yemek kaşığı un
4 tepeleme yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı irmik
8 yumurta
4 yemek kaşığı toz ceviz
1 avuç bütün ceviz
Şerbeti
3 su bardağı toz şeker
500 ml su
1/2 limon suyu
Şerbet için; su ve şekeri karıştırarak kaynatın, kıvama gelmeye yakın limon suyunu ekleyin ve kenara alın, ılıtın.
Revani için; şeker ve yumurtaları rengi açılıp köpürünceye kadar çırpın.
Un, toz ceviz ve irmiği ekleyip spatula ile karıştırın.
Tepsinin tabanını yağlayın ve un serpin üzerine bütün cevizleri düzgünce yerleştirin. Karışımı üzerine dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Tatlı fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
0 yorum:
Yorum Gönder