Nursel'in Mutfağı Firenk Tavası Tarifi 29 Haziran 2015 Şanlıurfa



29 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 29 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 29 Haziran 2015 nurselin mutfağı Firenk Tavası nasıl yapılır, 29 Haziran nurselin mutfağı Frenk Tavası tarifi, Firenk Tavası  malzemeleri, Firenk Tavası nasıl pişirilir, Firenk Tavası nasıl yapılır, nurselin mutfağı Firenk Tavası Tarifi , Nurselin mutfağı 29 Haziran pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 29.06.2015 Firenk Tavası Tarifi, nurselin mutfağı şanlıurfa
urfa et yemekleri


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Firenk Tavası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

FİRENK TAVASI

Malzemeler:
1,5 kilo aynı boy domates 
750 g orta yağlı dana kıyma
Yarım demet maydanoz 


1 adet kuru soğan 
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 çay kaşığı yenibahar 
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber 
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası 
Yarım.çay bardağı sıvı yağ
Yarım bardak su 
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesme şeker

Hazırlanışı:
Kıyma geniş bir kaba alınır. Soğan rendelenir. Küçük doğranan maydanoz eklenir. Yenibaharı, karabiberi, pul biberi ve tuzu atılır. Biber ve domates salçası bırakılır ve özleşene kadar yoğurulur. 
Bütün domateslerin sap kısımları altta kalacak şekilde çevrilir. Üzerlerine çok derin olmayacak şekilde bıçakla 3 4 kesik atılır. Oluşan yarıkların içi köfte harcı ile doldurulur. 
Sıvı yağ gezdirilen büyük ve derin tavaya salça bırakılır. Tuz atılır ve su verilip inceltilir. Hazırlanan domatesli köfteler sosun üzerine dizilir. Tatlandırmak adına şeker atılır. Domatesler suyunu salana kadar harlı salınca kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra cam kaba alınır ve 250 derecede 10-15 dakika fırına verilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}