Nursel'in Mutfağı Üzlemeli Pilav Tarifi 29 Haziran 2015 Şanlıurfa



29 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 29 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 29 Haziran 2015 nurselin mutfağı Üzlemeli Pilav  nasıl yapılır, 29 Haziran nurselin mutfağı Üzlemeli Pilav  tarifi, Üzlemeli Pilav   malzemeleri, Üzlemeli Pilav  nasıl pişirilir, Üzlemeli Pilav  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Üzlemeli Pilav  Tarifi , Nurselin mutfağı 29 Haziran pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 29.06.2015 Üzlemeli Pilav  Tarifi, nurselin mutfağı şanlıurfa



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Üzlemeli Pilav  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ÜZLEMELİ PİLAV

Malzemeler:
250 gr sotelik kuzu eti
250 gr çekirdeksiz kuru üzüm
2,5 su bardağı nohut 
4 su bardağı pirinç
2 su bardağı pekmez 
2 yemek kaşığı sade yağ 
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Sade yağ eritilen düdüklü tencereye kuşbaşı etler bırakılır ve kavrulur. Suyunu salıp çekince bir gece önceden ıslatılıp kabuğu alınan nohut ve ıslatılan kuru üzümü eklenir. Tuzu atılıp sıcak su verilir ve kapağı kapatılıp haşlanmaya bırakılır. Haşlanınca kapağı açılır. içine pekmez bırakılır ve bir taşım kaynayana kadar ocakta tutulur. 
Tencerenin dibine sade yağ bırakılır. Eriyince suda bekletilip süzülen pirinci konup kavrulur. Üzerine çıkacak kadar sıcak suyu verilip pişirilmeye bırakılır. Demlenince sunum tabağına alınır. Hazırlanan pekmez, et, nohut ve üzüm karışımı ile servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}