Nursel'in Mutfağı Otlu Patatesli Nişastalı Börek Tarifi 26 Haziran 2015



26 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 26 Haziran cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 26 Haziran 2015 nurselin mutfağı Patatesli Nişastalı Börek  nasıl yapılır, 26 Haziran nurselin mutfağı Patatesli Nişastalı Börek tarifi, Patatesli Nişastalı Börek malzemeleri, Patatesli Nişastalı Börek nasıl pişirilir, Patatesli Nişastalı Börek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Patatesli Nişastalı Börek Tarifi , Nurselin mutfağı 26 Haziran cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 26.06.2015 Patatesli Nişastalı Börek Tarifi, nurselin mutfağı izmir



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Patatesli Nişastalı Börek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

OTLU PATATESLİ NİŞASTALI BÖREK

Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt 
2 çay bardağı sıvı yağ 
1 fiske tuz 
2 çay bardağı su 
Aldığı kadar un


Açmak için: 
Nişasta


İç harcı için: 
3 adet patates
Yarım kilo ısırgan otu 
Yarım demet taze soğan
1 tutam maydanoz
Karabiber 
Pul biber
Tuz

Hazırlanışı:
Isırgan otları ve taze soğanlar küçük küçük doğranır. Haşlanıp ezilen patateslerle harmanlanır. Tuzu, karabiberi ve pul biberi atılıp iç harcı hazırlanır. 
Yoğurt, sıvı yağ ve 2 çay bardağı su geniş bir kaba alınır. Tuzu atılır. Aldığı kadar unla kulak memesinden daha yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde bezeler elde edilir. Nişasta ile çay tabağı büyüklüğünde açılır ve 3 tanesi aralarına nişasta serpilerek üst üste konup oklava ile tekrar açılır. Üzerine hazırlanan iç harç konup rulo şeklinde sarılır. 3 parmak kalınlığında kesilir ve fırın tepsisine dizilir. Üzerine kızdırılan zeytinyağı gezdirilip 180 derecede fırına verilir. 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}