Yemek için malzemeler
1 adet kabak
1 adet
patlıcan
1 adet
patates
Kıymalı iç için malzemeler
300 gr.
kıyma
2 adet soğan
2 adet sivri
biber
2 çorba
kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 su bardağı
su
2 adet yumurta
100 gr. kaşar peynir
Sebzeler aynı incelikte yuvarlak kesilir ve varsa ızgarada veya tavada
hafif yağda pişirilir. İç için soğan piyazlık doğranır ve kavrulur kıyma
eklenir. Biberler de eklenir kavrulmaya devam edilir. Salça ve baharatlar
eklenir biraz da su eklenip 1-2 taşım pişirilir. Sebzeler tepsiye yayılır. Üzerine
kıymalı harç dökülür yumurtalar çırpılır üzerine dökülür ve kaşar rendesi
yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder