Nursel'in Mutfağı Beyaz Çikolatalı Mini Pasta Tarifi 15 Haziran 2015 Adana



15 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 15 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 15 Haziran 2015 nurselin mutfağı Beyaz Çikolatalı Mini Pasta  nasıl yapılır, 15 Haziran nurselin mutfağı Beyaz Çikolatalı Mini Pasta  tarifi, Beyaz Çikolatalı Mini Pasta  malzemeleri, Beyaz Çikolatalı Mini Pasta nasıl pişirilir, Beyaz Çikolatalı Mini Pasta   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Beyaz Çikolatalı Mini Pasta Tarifi , Nurselin mutfağı 15 Haziran pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 15.06.2015 Beyaz Çikolatalı Mini Pasta Tarifi, nurselin mutfağı adana



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Beyaz Çikolatalı Mini Pasta tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

BEYAZ ÇİKOLATALI MİNİ PASTA

Malzemeler:
 125 gram katı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 fiske tuz
- 4 adet yumurta

Kreması için:
-3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 100 gram taze süt kreması

Üzeri için:
- 5 paket beyaz çikolata
- 1 kg çilek

Hazırlanışı:
 125 g katı yağ,1 bardak su ile ocağa alınır. Yağ eriyip kaynamaya başlayınca tuz atılır ve 1 bardak un konur. Karıştırılarak hamuru pişirilir. Kaşığa yapışmayınca olmuş demektir ve ocaktan alınıp soğutulur. Soğuyunca içine yumurtaları kırılır. Her yumurtadan sonra çırpılır. 
 Sıkma torbası ile üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine sıkılır. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. 
 Süt, mısır nişastası, un ve şeker ocağa alınır. Altını açmadan yumurta sarısı kırılır. Altı açılıp çırpılarak karıştırılır ve muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca taze krema eklenip çırpılır ve tekrar soğutulur. 
Fırından çıkan hamurlar kaynarlığını atınca 2 ye bölünür. Profiterol hamuru olduğundan içi boş olacaktır. Aralara Soğuyan muhallebi ile doldurulup çilek konur. Üst tarafları benmari usulü buharda eritilen beyaz çikolataya bulanır ve sunuma alınır. 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}