15 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 15 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 15 Haziran 2015 nurselin mutfağı Baharatlı Ekmek nasıl yapılır, 15 Haziran nurselin mutfağı Baharatlı Ekmek tarifi, Baharatlı Ekmek malzemeleri, Baharatlı Ekmek nasıl pişirilir, Baharatlı Ekmek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Baharatlı Ekmek Tarifi , Nurselin mutfağı 15 Haziran pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 15.06.2015 Baharatlı Ekmek Tarifi, nurselin mutfağı adana
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Baharatlı Ekmek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- ılık su
iç Harcı İçin:
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam taze fesleğen
- 1 tutam taze kekik
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 fiske tuz
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba un konur. Tuz atılır. Mayası eklenip karıştırılır. Yağ gezdirilir ve ılık su ile hamuru yoğurulur. 50 derecede ısıtılan fırında 5 10 dakika mayalandırılır. Ele yapışan cıvık kıvamda bir hamur olacaktır.
Taze fesleğen ve kekik küçük küçük doğranır. Ezilen sarımsak katılır. Tuzu atılır ve zeytinyağı gezdirilir. Mayalanan hamur tezgaha alınır. Un yardımı ile merdaneyle uzunca açılır. Üzerine hazırlanan harç gezdirilir. Uzun tarafından rulo şeklinde sarılır. Boydan boya bıçakla kesik atılır. Kendi etrafında sarılarak yuvarlak çemberin içine alınıp 180 derecede fırına verilir. Fırından çıkıp çemberinden çıkarılınca sunuma hazırdır.
BAHARATLI EKMEK
Malzemeler:
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- ılık su
iç Harcı İçin:
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam taze fesleğen
- 1 tutam taze kekik
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 fiske tuz
Hazırlanışı:
Geniş bir kaba un konur. Tuz atılır. Mayası eklenip karıştırılır. Yağ gezdirilir ve ılık su ile hamuru yoğurulur. 50 derecede ısıtılan fırında 5 10 dakika mayalandırılır. Ele yapışan cıvık kıvamda bir hamur olacaktır.
Taze fesleğen ve kekik küçük küçük doğranır. Ezilen sarımsak katılır. Tuzu atılır ve zeytinyağı gezdirilir. Mayalanan hamur tezgaha alınır. Un yardımı ile merdaneyle uzunca açılır. Üzerine hazırlanan harç gezdirilir. Uzun tarafından rulo şeklinde sarılır. Boydan boya bıçakla kesik atılır. Kendi etrafında sarılarak yuvarlak çemberin içine alınıp 180 derecede fırına verilir. Fırından çıkıp çemberinden çıkarılınca sunuma hazırdır.
0 yorum:
Yorum Gönder