24 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 24 Haziran çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 24 Haziran 2015 nurselin mutfağı Armut Tatlısı nasıl yapılır, 24 Haziran nurselin mutfağı Armut Tatlısı tarifi, Armut Tatlısı malzemeleri, Armut Tatlısı nasıl pişirilir, Armut Tatlısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Armut Tatlısı Tarifi , Nurselin mutfağı 24 Haziran çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 24.06.2015 Armut Tatlısı Tarifi, nurselin mutfağı
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Armut Tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
12 adet armut
2 su bardağı şeker
4 adet karanfil
Yarım bardak su
Üzeri için
Kaymak
Ceviz
Hazırlanışı:
Armutların alt kısımları tencerede düzgün durması için biraz kesilir ve İçi oyulur. Yıkanır ve sap kısımları üstte kalacak şekilde tencereye dizilir. Şeker ve yarım bardak su konup yumuşayana kadar ortalama 10 dakika haşlanır. Ocaktan alınıp, kaynarlığını atınca çekilmiş ceviz ve tarçınla hazırlanan harçla içleri doldurulur. Ağız tarafları altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizilir. Armutların haşlama suyu ve toz şeker üzerine gezdirilir. Aralara kokusunu vermesi için karanfil atılır. 180 derecede fırına verilir. Fırından çıkınca kaymak ve ceviz ile servis edilir.
ARMUT TATLISI
Malzemeler:
12 adet armut
2 su bardağı şeker
4 adet karanfil
Yarım bardak su
Üzeri için
Kaymak
Ceviz
Hazırlanışı:
Armutların alt kısımları tencerede düzgün durması için biraz kesilir ve İçi oyulur. Yıkanır ve sap kısımları üstte kalacak şekilde tencereye dizilir. Şeker ve yarım bardak su konup yumuşayana kadar ortalama 10 dakika haşlanır. Ocaktan alınıp, kaynarlığını atınca çekilmiş ceviz ve tarçınla hazırlanan harçla içleri doldurulur. Ağız tarafları altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizilir. Armutların haşlama suyu ve toz şeker üzerine gezdirilir. Aralara kokusunu vermesi için karanfil atılır. 180 derecede fırına verilir. Fırından çıkınca kaymak ve ceviz ile servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder