Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 yumurta akı
tuz
su
İç harcı için:
beyaz peynir
Üzeri için:
yumurta sarısı
susam
çörek otu
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu serpiyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Zeytinyağı ve sütü ilave ediyoruz. Yumurta akını ilave ediyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz. Unu ekleyerek hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan bezeler koparıyoruz.
Tezgaha ve hamurlara un serpiyoruz. Merdaneyle oval hamurlar açıyoruz. Beyaz peynir rendesini hamurlara paylaştırıyoruz. Hamurları rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloların ortasını biraz daha geçecek şekilde bıçakla uzunlamasına kesiyoruz. Kestiğimiz iki uzun kısmı karşılıklı olarak içe doğru kıvırıyoruz. Ortaya doğru getirip birleştirerek kalp şekli veriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam ve çörekotu serpiyoruz. Tepside mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
KALP POĞAÇA
Malzemeler:
3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 yumurta akı
tuz
su
İç harcı için:
beyaz peynir
Üzeri için:
yumurta sarısı
susam
çörek otu
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu serpiyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Zeytinyağı ve sütü ilave ediyoruz. Yumurta akını ilave ediyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Ortadaki sıvılarla mayayı eritiyoruz. Unu ekleyerek hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan bezeler koparıyoruz.
Tezgaha ve hamurlara un serpiyoruz. Merdaneyle oval hamurlar açıyoruz. Beyaz peynir rendesini hamurlara paylaştırıyoruz. Hamurları rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloların ortasını biraz daha geçecek şekilde bıçakla uzunlamasına kesiyoruz. Kestiğimiz iki uzun kısmı karşılıklı olarak içe doğru kıvırıyoruz. Ortaya doğru getirip birleştirerek kalp şekli veriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam ve çörekotu serpiyoruz. Tepside mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder