4 Haziran 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Kremalı Külah Kadayıf Tarifi



yeşil elma 04.06.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Kremalı Külah Kadayıf tarifi, yeşil elma Kremalı Külah Kadayıf nasıl yapılır, Frambuazlı İrmik Tatlısı malzeme listesi,Kremalı Külah Kadayıf tarifi,Kremalı Külah Kadayıf nasıl yapılır, Frambuazlı İrmik Tatlısı nasıl yapılır,  Kremalı Külah Kadayıf tarifi, yeşil elma bugün, 04 haziran 2015 perşembe yeşil elma tarifleri, 4 haziran 2015 perşembe oktay usta tarifler,Kremalı Külah Kadayıf nasıl yapılır, Kremalı Külah Kadayıf nasıl yapılır, 


Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

KREMALI KÜLAH KADAYIF

Malzemeler:
300 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ

Kreması için:
2,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı labne
1 paket vanilya

Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 dilim limon

Hazırlanışı:
Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Unu, nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Labneyi içine katıyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz.

Şerbeti için, toz şekeri, suyu ve limonu bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Şerbet kaynayınca 2-3 dakika daha kaynatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.

Tel kadayıfı karıştırma kabına alıyoruz. İçine eritilmiş, soğumuş tereyağını ve sıvıyağı döküyoruz. Kadayıfı yağla iyice karıştırıyoruz. Metal hunileri sıvıyağla yağlıyoruz. Kadayıflardan parça parça alıp tezgaha seriyoruz. Metal huniye kadayıfı sarıyoruz. Tüm hunilere kadayıfları sarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Külaha sardığımız kadayıf kızarınca fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca metal külahları dikkatlice çıkarıyoruz. Kremayı krem şanti torbasına dolduruyoruz ve külahların içine sıkıyoruz. Servis tabağına diziyoruz. Üzerlerine soğumuş şerbeti kaşıkla döküyoruz. Kremaların üzerine de fıstık serperek servis ediyoruz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}