Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
300 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı labne
1 paket vanilya
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanışı:
Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Unu, nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Labneyi içine katıyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz.
Şerbeti için, toz şekeri, suyu ve limonu bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Şerbet kaynayınca 2-3 dakika daha kaynatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
Tel kadayıfı karıştırma kabına alıyoruz. İçine eritilmiş, soğumuş tereyağını ve sıvıyağı döküyoruz. Kadayıfı yağla iyice karıştırıyoruz. Metal hunileri sıvıyağla yağlıyoruz. Kadayıflardan parça parça alıp tezgaha seriyoruz. Metal huniye kadayıfı sarıyoruz. Tüm hunilere kadayıfları sarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Külaha sardığımız kadayıf kızarınca fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca metal külahları dikkatlice çıkarıyoruz. Kremayı krem şanti torbasına dolduruyoruz ve külahların içine sıkıyoruz. Servis tabağına diziyoruz. Üzerlerine soğumuş şerbeti kaşıkla döküyoruz. Kremaların üzerine de fıstık serperek servis ediyoruz.
KREMALI KÜLAH KADAYIF
Malzemeler:
300 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı labne
1 paket vanilya
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanışı:
Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Unu, nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Labneyi içine katıyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz.
Şerbeti için, toz şekeri, suyu ve limonu bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Şerbet kaynayınca 2-3 dakika daha kaynatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
Tel kadayıfı karıştırma kabına alıyoruz. İçine eritilmiş, soğumuş tereyağını ve sıvıyağı döküyoruz. Kadayıfı yağla iyice karıştırıyoruz. Metal hunileri sıvıyağla yağlıyoruz. Kadayıflardan parça parça alıp tezgaha seriyoruz. Metal huniye kadayıfı sarıyoruz. Tüm hunilere kadayıfları sarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Külaha sardığımız kadayıf kızarınca fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca metal külahları dikkatlice çıkarıyoruz. Kremayı krem şanti torbasına dolduruyoruz ve külahların içine sıkıyoruz. Servis tabağına diziyoruz. Üzerlerine soğumuş şerbeti kaşıkla döküyoruz. Kremaların üzerine de fıstık serperek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder