30.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Yufka Mantısı Tarifi
3 yufka
300 gr kıyma
1 soğan
1/2 bağ maydanoz
tuz
karabiber
Sosu için malzemeler:
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı sıcak su
kuru nane
Üzeri için
1 kase çırpılmış yoğurt
3 diş sarımsak
tuz
tereyağlı kat
2 yemek kaşığı tereyağı
pul biber
kuru nane
Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kasede yoğurun.
1 adet yufkayı tezgaha serin, kenarlarından içe doğru biraz kıvırıp, ucunu hazırladığınız iç harçtan yerleştirip, sıkıca rulo yapın. Bir yufkadan 2 adet rulo elde edin. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp, 2 parmak genişliğinde dilimler kesin.
Yağlanmış fırın kabına iç harç yukarıya bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Yufkaların üzerine fırça ile sıvıyağ sürün, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Salçalı sos için, tüm malzemeleri karıştırın. Tavaya alıp ısıtın.
Fırından çıkan mantının üzerine kaynattığınız salçalı sosu yayın. 15-20 dakika daha pişirin.
Yoğurtlu karışım için sarımsakları dövün. Yoğurt ve tuzla karıştırın.
Fırından çıkan mantı biraz ılıyınca yoğurdu üzerine döküp tereyağında kavurduğunuz pul biber ve naneyi üzerine dökün.
0 yorum:
Yorum Gönder