30.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Yufka Mantısı Tarifi



Ardanın Ramazan Mutfağı İzle 30 haziran 2015 - Ardanın Ramazan Mutfağı Tarifleri ,Ardanın Ramazan Mutfağı 30 Haziran 2015 son bölüm izle ,Ardanın Ramazan Mutfağı 30.06.2015 son bölüm tarifleri, Ardanın Ramazan Mutfağı İzle 30 Haziran 2015 - TRT 1 30.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Tarifleri,Ardanın Ramazan Mutfağı İzle 30 Haziran salı 2015




30.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Yufka Mantısı Tarifi

3 yufka
300 gr kıyma
1 soğan
1/2 bağ maydanoz
tuz
karabiber

Sosu için malzemeler:
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı sıcak su
kuru nane

Üzeri için
1 kase çırpılmış yoğurt
3 diş sarımsak
tuz

tereyağlı kat
2 yemek kaşığı tereyağı
pul biber
kuru nane

Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi bir kasede yoğurun.
1 adet yufkayı tezgaha serin, kenarlarından içe doğru biraz kıvırıp, ucunu hazırladığınız iç harçtan yerleştirip, sıkıca rulo yapın. Bir yufkadan 2 adet rulo elde edin. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp, 2 parmak genişliğinde dilimler kesin.
Yağlanmış fırın kabına iç harç yukarıya bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Yufkaların üzerine fırça ile sıvıyağ sürün, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Salçalı sos için, tüm malzemeleri karıştırın. Tavaya alıp ısıtın.
Fırından çıkan mantının üzerine kaynattığınız salçalı sosu yayın. 15-20 dakika daha pişirin.
Yoğurtlu karışım için sarımsakları dövün. Yoğurt ve tuzla karıştırın.
Fırından çıkan mantı biraz ılıyınca yoğurdu üzerine döküp tereyağında kavurduğunuz pul biber ve naneyi üzerine dökün.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}