26.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Tutmaç Çorbası Tarifi
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 su bardağı erişte
1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
tuz
karabiber
zeytinyağı
1 litre su
Terbiyesi için malzemeler
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı süzme yoğurt
Çorba tenceresinde suyu kaynatın, kaynayan suyun içerisine nohut, mercimek ve erişte ekleyip, erişteler pişene kadar kaynatın.
Ayrı bir kâsede terbiye için olan malzemeleri çırpın. Kaynattığınız çorbanın suyundan 1 kepçe alarak azar azar terbiyeye döküp karıştırın. Bu işlemi terbiyeyi ısıtıncaya kadar devam edin. Terbiyeyi çorbanın içine ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuru nane, tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve çorbaya ilave edip 1 taşım kaynatıp sıcak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder