26.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Cevizli Kadayıf Tarifi



Ardanın Ramazan Mutfağı İzle 26 haziran 2015 - Ardanın Ramazan Mutfağı Tarifleri ,Ardanın Ramazan Mutfağı 26 Haziran 2015 son bölüm izle ,Ardanın Ramazan Mutfağı 26.06.2015 son bölüm tarifleri, Ardanın Ramazan Mutfağı İzle 26 Haziran 2015 - TRT 1 26.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Tarifleri,Ardanın Ramazan Mutfağı İzle 26 Haziran perşembe 2015





26.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Cevizli Kadayıf Tarifi

1 yufka
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
300 gr tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti için malzemeler

2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Tezgaha yufkayı serin. Cevizden 2 yemek kaşığı ayırıp, yufkanın üzerine serpin. Tel kadayıfı didikleyip, yufkanın üzerine serpin. Yufkayı rulo şeklinde sarın.
1 yaprak yufkadan 2 adet rulo elde edin.
Rulo şeklinde hazırladığını yufkayı 3 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları iç harç yukarıya bakacak şekilde dizin.
Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın, ocaktan almaya yakın içine bir iki damla limon suyu ekleyip kenara alıp soğutun.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}