26.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Cevizli Kadayıf Tarifi
1 yufka
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
300 gr tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için malzemeler
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Tezgaha yufkayı serin. Cevizden 2 yemek kaşığı ayırıp, yufkanın üzerine serpin. Tel kadayıfı didikleyip, yufkanın üzerine serpin. Yufkayı rulo şeklinde sarın.
1 yaprak yufkadan 2 adet rulo elde edin.
Rulo şeklinde hazırladığını yufkayı 3 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları iç harç yukarıya bakacak şekilde dizin.
Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın, ocaktan almaya yakın içine bir iki damla limon suyu ekleyip kenara alıp soğutun.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
0 yorum:
Yorum Gönder