22.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Dilimli Patlıcan Musakka Tarifi
750 gr. dana kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
3-4 adet domates – soyulmuş doğranmış
1 tutam tarçın
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Ara katlar için Malzemeler
4 adet bostan patlıcanı – ince dilimlenmiş
3 adet patates – ince dilimlenmiş
Ayçiçeği yağı – kızartmak için
Sos için Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Muskat
Tuz
Karabiber
2 adet soğan
2 diş sarımsak
3-4 adet domates – soyulmuş doğranmış
1 tutam tarçın
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Ara katlar için Malzemeler
4 adet bostan patlıcanı – ince dilimlenmiş
3 adet patates – ince dilimlenmiş
Ayçiçeği yağı – kızartmak için
Sos için Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Muskat
Tuz
Karabiber
Patlıcan ve patatesleri kızgın derin yağda kızartın.
Kağıt havlunun üzerine alın ve fazla yağından kurtulun.
İç harç için, tavaya zeytinyağı
alın ve kıymayı kontrollü ateşte kavurun. Ardından soğan ve sarımsağı ekleyin,
yumuşatın. Tuz, karabiber ve tarçını ilave edip kavurun ve domatesleri ekleyin.
Domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun. Şekeri ilave edip eritin.
Sos için, tereyağını eritip, unu
kavurun. Sütü ilave edip baharatları ekleyin ve pürüzsüz bir sos kıvamına
gelene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve muskatla lezzetlendirin.
Bir fırın kabına bir sıra patates
ve patlıcan dizin, iç harçtan gezdirin. Bir sıra patates ve patlıcan dizin, iç
harçtan gezdirin. Bu şekilde iç harç bitene kadar bir sıra patlıcan bir sıra
patates şeklinde yerleştirin.
En son olarak üzerine sosu dökün
ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder