22.06.2015 Ardanın Ramazan Mutfağı Çilekli Pelte Tarifi
1 kg çilek
5-6 bardak su
1 su bardağı toz şeker
3-4 yemek kaşığı mısır nişastası
Kurabiyesi için Malzemeler
1 paket yulaflı bisküvi
1 avuç fındık – kırık
1 tatlı kaşığı tereyağı
5-6 bardak su
1 su bardağı toz şeker
3-4 yemek kaşığı mısır nişastası
Kurabiyesi için Malzemeler
1 paket yulaflı bisküvi
1 avuç fındık – kırık
1 tatlı kaşığı tereyağı
Çilekleri bir tencereye alıp üzerine şekeri ekleyin.
Ardından suyu ekleyip karıştırın ve tencereye ekleyip kaynatın.
Çok az suda nişastayı açın ve kaynayan sıvıya ekleyin.
Kıvam alınca ateşten alın ve kaselere bölüştürün.
Bisküvileri kırın, fındıkları yağsız tavada kavurun. Tavaya tereyağını
ekleyin, yağ eriyince ateşten alıp kırdığınız bisküvileri içine ekleyip
karıştırın.
Çilek pelte soğuyunca bisküvili karışımı üstüne serpiştirin.
Soğuk servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder