Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
Tavada tereyağı eritilerek soğutulur.
Kaymağı için tencereye süt alınır. İçine irmik ilave edilip, sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan almaya yakın kaymak eklenip, karıştırılarak, soğumaya bırakılır.
Baklavalık yufkanın bir tanesi tezgaha serilir.
Üzerine eritilen tereyağından gezdirilir.
Sonra 2. kat yufka serilerek, tekrar her tarafına tereyağı sürülür.
Bu işlem yufkalar 10 kat olana kadar yapılır. 10. yufkayı koyulduğunda üzerine tereyağı sürülmez.
10 katlı yufka bıçak ya da hamur kesme bıçağı ile kare kare kesilir.
Ardından her birinin ortasına hazırlanan irmikli harçtan 1 kaşık koyulur ve bu harcın üzerine yeşil toz fıstık serpilir. Daha sonra üçgen şeklinde kapatılır.
Yağlanmış fırın tepsisine şöbiyetlerin ucu diğerinin altında kalacak şekilde dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir.
Sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbet dökülür. Üzerine fıstık serpilir.
ŞÖBİYET
Malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka
Kaymağı için:
- 3 su bardağı süt
- 4 çorba kaşığı irmik
- Yarım rulo kaymak
Yağlamak için:
- 2 su bardağı Tereyağı
Şerbeti için:
- 4 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
İçi için:
- 1,5 su bardağı toz yeşil fıstık
Hazırlanışı:
Şeker ve su kaynatılarak altı kapatılmaya yakın limon suyu eklenir. Şerbet piştikten sonra ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır.Tavada tereyağı eritilerek soğutulur.
Kaymağı için tencereye süt alınır. İçine irmik ilave edilip, sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan almaya yakın kaymak eklenip, karıştırılarak, soğumaya bırakılır.
Baklavalık yufkanın bir tanesi tezgaha serilir.
Üzerine eritilen tereyağından gezdirilir.
Sonra 2. kat yufka serilerek, tekrar her tarafına tereyağı sürülür.
Bu işlem yufkalar 10 kat olana kadar yapılır. 10. yufkayı koyulduğunda üzerine tereyağı sürülmez.
10 katlı yufka bıçak ya da hamur kesme bıçağı ile kare kare kesilir.
Ardından her birinin ortasına hazırlanan irmikli harçtan 1 kaşık koyulur ve bu harcın üzerine yeşil toz fıstık serpilir. Daha sonra üçgen şeklinde kapatılır.
Yağlanmış fırın tepsisine şöbiyetlerin ucu diğerinin altında kalacak şekilde dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir.
Sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbet dökülür. Üzerine fıstık serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder