15 Haziran 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Şöbiyet Tarifi



yeşil elma 15.06.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Şöbiyet   tarifi, yeşil elma Şöbiyet   nasıl yapılır,Şöbiyet  malzeme listesi, Şöbiyet  tarifi, Şöbiyet  nasıl yapılır, Şöbiyet   nasıl yapılır, Şöbiyet   tarifi, yeşil elma bugün, 15 haziran 2015 pazartesi yeşil elma tarifleri, 15 haziran 2015 pazartesi oktay usta tarifler,Şöbiyet  nasıl yapılır, Şöbiyet  nasıl yapılır, 



Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

ŞÖBİYET

Malzemeler:
  • 1 paket baklavalık yufka

Kaymağı için:
  • 3 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı irmik
  • Yarım rulo kaymak

Yağlamak için:
  • 2 su bardağı Tereyağı

Şerbeti için:
  • 4 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

İçi için:
  • 1,5 su bardağı toz yeşil fıstık

Hazırlanışı:
Şeker ve su kaynatılarak altı kapatılmaya yakın limon suyu eklenir. Şerbet piştikten sonra ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır.
Tavada tereyağı eritilerek soğutulur.
Kaymağı için tencereye süt alınır. İçine irmik ilave edilip, sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan almaya yakın kaymak eklenip, karıştırılarak, soğumaya bırakılır.
Baklavalık yufkanın bir tanesi tezgaha serilir.
Üzerine eritilen tereyağından gezdirilir.
Sonra 2. kat yufka serilerek, tekrar her tarafına tereyağı sürülür.
Bu işlem yufkalar 10 kat olana kadar yapılır. 10. yufkayı koyulduğunda üzerine tereyağı sürülmez.
10 katlı yufka  bıçak ya da hamur kesme bıçağı ile kare kare kesilir.
Ardından her birinin ortasına hazırlanan irmikli harçtan 1 kaşık koyulur ve bu harcın üzerine yeşil toz fıstık serpilir. Daha sonra üçgen şeklinde kapatılır.
Yağlanmış fırın tepsisine şöbiyetlerin ucu diğerinin altında kalacak şekilde dizilir. 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri  kızarana kadar pişirilir.
Sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbet dökülür. Üzerine fıstık serpilir.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}